Vineri 21 Ianuarie

Șoferul unui autoturism Tesla pe pilot automat surprins dormind la volan, în trafic


Un bărbat din Illinois, în vârstă de 38 de ani, a fost oprit în trafic duminică, după ce un polițist l-a văzut dormind la volanul unei Tesla 2019, care mergea pe pilot automat, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului șerifului din Kenosha.

Dormea la volan, iar mașina era pe pilot automat

Când un polițist l-a oprit în apropierea limitei dintre Wisconsin și Illinois, acesta a văzut că „șoferul era culcat și nu se uita la drum”, se spune în comunicat, potrivit CNN. Polițistul a urmărit mașina Tesla pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, cu girofarul și sirena activate, înainte ca șoferul să-și dea seama că este vizat.

Te-am urmărit vreo două mile și dormeai”, se poate auzi pe înregistrarea camerei polițistului. „M-am uitat la tine și aveai ochii închiși. Înțeleg că ai pilot automat, dar dacă s-ar întâmpla ceva, nu ai fi capabil să iei decizia de a te opri.

Tot pe înregistrarea camerei, șoferul este surprins de mai multe ori că era obosit , dar nu dormea. El a mai menționat că mergea spre serviciu atunci când a fost oprit.

Polițiștii i-au dat o amendă șoferului, pentru conducerea neatentă și au dispus remorcarea autoturismului Tesla, sub pretextul că șoferul nu poate opera vehiculul.


Comentarii Facebook