Simba, cel mai cunoscut ied din întreaga lume. Urechile lui l-au făcut cunoscut chiar din prima zi de viață


Imagini inedite cu un ied simpatic cu urechi extrem de lungi fac furori pe rețelele de socializare. Internauții sunt de-a dreptul uimiți de lungimea urechilor lui Simba, un ieduț din Pakistan, care a devenit cunoscut după ce stăpânul său a publicat mai multe imagini cu animăluțul care aduce aminte de Dumbo, elefantul cu urechi supradimensionate din desenele animate Disney. 

Simba locuiește în Karachi, iar stăpânul său, Mohammad Hasan Narejo, vrea să îl înregistreze în Cartea Recordurilor. Deocamdată, nu există însă nicio categorie denumită „cele mai lungi urechi de capră”.

Simba a devenit celebru peste noapte

La doar 10-12 zile după naştere, el apăruse deja în presa naţională şi internaţională şi a câştigat un concurs de frumuseţe. După 30 de zile, devenise atât de popular, încât chiar şi o personalitate renumită ar fi avut nevoie de 25-30 de ani pentru a ajunge la aceeaşi notorietate”, a declarat, cu mândrie, Mohammad Hasan Narejo, potrivit The Guardian.  

simba ied 2.jpg

Urechile animalului sunt atât de lungi încât stăpânul său a fost nevoit să i le lege la spate, pentru a evita ca ca Simba să calce pe ele. Fermierul a conceput și un fel de ham special pentru ca iedul să poată să își „poarte” urechile în jurul gâtului. 

Stăpânii fac rugăciuni ca să îl protejeze

Mohammad Hasan Narejo a devenit totuşi şi puţin cam îngrijorat din cauza atenţiei de care se bucură Simba, inclusiv din partea crescătorilor rivali. El a făcut apel la rugăciuni şi la tradiţii strămoşeşti pentru a-l proteja pe Simba de posibilele resentimente ale acestora. „Recităm versete din Coran şi suflăm peste capul lui pentru a alunga deochiul. Conform unei îndelungate tradiţii moştenite de la strămoşii noştri, am legat un fir negru în jurul lui, care este fortificat prin versetele Coranului”, a dezvăluit proprietarul animalului.

El doreşte să îl îngrijească de acum înainte pe Simba ca pe un cal pursânge şi să promoveze Pakistanul drept o mare ţară din domeniul creşterii caprelor.


Comentarii Facebook