Scrima, dansuri si muzica medievala la Turnul Croitorilor in "Noaptea muzeelor"! Vezi programul


Turnul Croitorilor va fi locul in care vor fi organizate o serie de manifestari inedite in in noaptea de sambata spre duminica intre orele 19.00 si 4 dimineata.

Evenimentul este organizat de Centrul de Informare Turistica, in parteneriat cu Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Universitatea Tehnica si Centrul Cultural "Petre Tutea".

Muzeul va permite intre orele 22.00 - 4.00 "vizitarea unei expozitii de obiecte dacice din colectia Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, piese ce deja au fost scanate in format 3 D, vizionarea unor proiectii cu imagini ale ruinelor cetatilor dacice din Muntii Orastiei, precum si cu reconstituirile 3 D ale acestora, dar si  participarea la un wokshop unde vizitatorii vor putea vedea cum se realizeaza o scanare 3 D a unui obiect si cum poate fi reconstituit un obiect fragmentar".

Centrul Cultural "Petre Tutea" va pune in scena un adevarat show pentru clujeni, intre orele 22.00 – 3.30 dimineata.

"Manifestarea este deschisa atat clujenilor, cat si turistilor, carora le sunt propuse teatru de papusi traditionale, sonete medievale, o scoala de dans medieval, prezentari de activitati lucrative ale breslelor specifice perioadei medievale, conferinte publice pe teme de istorie, proiectii de imagini de epoca si multe, multe alte surprize: strajeri la portile turnului, baba-oarba intre cavaler si domnite, vanzatori de leacuri miraculoase, munteni cu ciobanesti romanesti, cavaleri luptandu-se cu spadele sau ademenind domnite, trubaduri, lautari, lingurari, hoti marunti si talhari jefuind personajele medievale si ... nu numai", sustin organizatorii evenimentului.

Vezi programul:

22.00- teatru de papusi traditionale
22.30-  atelier de Commedia dell'arte
23.00- Minessingeri pe taram britanic: Bufonii si muzica vremii (poezia medievala culta si muzica menestrelilor)
concert de lauta si intro sonete
24.00- scoala de dans medieval
00.30- Un dor de-a fi la fel cu cel ce spera recital de sonete shakespeariene
1.00- Concurs interactiv - in cautarea domnitei din Cetatea Clujului
1.30- Cavaleria grea … de cap concurs interactiv cu premii - cal de lemn antrenament cavaleri
2.00- scoala de dans medieval
2.30- scoala de scrima medievala
3.00- soimulet duios la grai (spectacol de poezie populara culeasa de V. Alecsandri)
3.30- recital de poezie medievala franceza François VILLON si Louise LABÉ - (balade, rondeluri si sonete)
4.00- RETRAGERE CU TORtE (zidul de est al Cetatii)

Noaptea Europeana a Muzeelor este la cea de-a VII-a editie, iar evenimentul a fost initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, fiind patronat si in acest an de Secretarul General al Consiliului Europei si de catre UNESCO.

Comentarii Facebook