Sase nominalizari la Gala UNITER pentru Teatrul Maghiar de Stat din Cluj


Doua dintre cele trei spectacole nominalizate la categoria Cel mai bun spectacol de la Gala UNITER sunt productii ale Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

 

Este vorba de spectacolele "Leonce si Lena" si "Strigate si soapte", ambele puse in scena la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Acestea vor concura pentru titlul de cel mai bun spectacol cu "Livada de visini" a Teatrului National din Bucuresti.

 

Regizorul piesei "Strigate si soapte", Andrei Serban, este nominalizat, alaturi de Lazslo Bocsardi ("Negutatorul din Venetia", Teatrul Maghiar din Sfantu Gheorghe) si Alexandru Dabija ("O noapte furtunoasa", Teatrul National Iasi) la categoria Cel mai bun regizor.

 

Un alt actor de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Zsolt Bogdan, este nominalizat, pentru rolul din spectacolul "Strigate si soapte", la categoria Cel mai bun actor in rol principal. El concureaza cu Marius Manole si Horatiu Malaele.

 

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a mai primit inca doua nominalizari la Gala premiilor UNITER:

Gabor Viola, pentru rolul din "Leonce si Lena", la categoria Cel mai bun actor in rol secundar

Carmencita Brojboiu, pentru scenografia spectacolului "Leonce si Lena".

 

Premiul de excelenta va fi acordat in acest an actritei Tamara Buciuceanu.

 

Editia a XIX-a a Galei premiilor UNITER va avea loc pe 18 aprilie, la Bucuresti, in studiourile TVR.

 

Vezi si...

Gala UNITER 2011 dominata de Teatrul Maghiar Cluj! "Strigate si soapte" - cel mai bun spectacol, iar Zsolt Bogdan, cel mai bun actor

 

Foto:.huntheater.ro

Comentarii Facebook