Gala UNITER 2011 dominata de Teatrul Maghiar Cluj! "Strigate si soapte" - cel mai bun spectacol, iar Zsolt Bogdan, cel mai bun actor


Cea de-a 19-a Gala a Premiilor UNITER a fost dominata de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, care a luat cele mai importante premii.

Piesa "Strigate si soapte", pusa in scena de regizorul Andrei Serban la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a fost desemnta cea mai buna piesa, iar Zsolt Bogdan a primul premiul Cel mai bun actor, pentru un rol in acelasi spectacol.

Andrei Serban a castigat si premiul Cel mai bun regizor, pentru piesa "Strigate si soapte".

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Ofelia Popii.

Premiul pentru intreaga activitate a fost primit de Ilie Gheorghe, iar premiul Mecena de Carmen Palade Adamescu.

De asemenea, premiul de Cel mai bun actor in rol secundar a fost castigat de Gabor Viola, de la Teatrul Maghiar din Cluj, pentru rolul Valerio din "Leonce si Lena".

Actorul Zsolt Bogdan a declarat dupa primirea premiului ca ii multumeste in special regizorului Andrei Serban. "M-a sustinut si m-a suportat in clipele grele. Vreau sa ii felicit si pe ceilalti nominalizati, Horatiu Malaele si Marius Manole. Acest premiu insemna mult pentru mine si in primul rand recunoasterea muncii mele", a spus Zsolt Bogdan.

Teatrul Maghiar din Cluj a avut 6 nominalizari la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Romania 2011 (UNITER).


Vezi si...

Sase nominalizari pentru Teatrul Maghiar de Stat din Cluj la Gala UNITER de luni seara

 

Foto: huntheater.ro

Comentarii Facebook