Miercuri 24 Aprilie

”ROMEO ŞI JULIETA DE LA CLUJ”! Aflati povestea lor la Iulius Mall


Povestea de dragoste a celebrului cuplu descoperit la Cluj-Napoca, în 2013, de arheologi, într-un mormânt ținându-se de mână, a inspirat o expoziție dedicată îndrăgostiților, la Iulius Mall Cluj.

În 2013, arheologii clujeni au descoperit două schelete în curtea fostului liceu de muzică, îngropate în Evul Mediu față în față. Cei doi îndrăgostiți se țineau de mână și rapid au fost comparați cu celebrul cuplu de îndrăgostiți, Romeo și Julieta.

Arheologul Adrian Andrei Rusu a declarat că ”Romeo” a murit în urma unui accident și nu din cauza unor boli. ”A avut răni multiple. Niciuna nu pare să fie provenită de la vreo armă. Trebuie să fi fost un accident teribil, care l-a prins pe Romeo undeva între doi pereți și care i-a cauzat răni și pe o parte și pe cealaltă a corpului”, a declarat Adrian Andrei Rusu. 

Arheologii au confirmat că scheletul lui ”Romeo” avea osul sternului spart.

”Femeia îngropată lângă el avea circa 30 de ani și este posibil să fi murit ca urmare a unui infarct la aflarea veştii că acesta a murit”, a mai explicat arheologul Adrian Andrei Rusu. 

Povestea lor de dragoste a făcut înconjurul lumii, iar acum inspiră organizarea unei expoziții.

În luna dedicată celui mai frumos şi complex sentiment uman, Iulius Mall Cluj şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei aduc mai aproape de public o poveste impresionantă, care transcende timpurile.

”Romeo şi Julieta de la Cluj - o iubire care a devenit istorie” este numele expoziţiei pe care Iulius Mall Cluj şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să o vizionaţi, în perioada 14 - 28 februarie 2022, la etajul shopping mall-ului (culoar Kenvelo, Sport Vision, H&M Kids, Colins, IPB).

Și nu a fost vorba despre o poveste din zilele noastre, ci despre o iubire de peste secole, din Evul Mediu. În contextul lucrărilor de restaurare-reabilitare a Mănăstirii Franciscane din Piața Muzeului, a ieșit la iveală un mormânt, în care cei găsiți, un bărbat şi o femeie, se țineau de mâini. Expoziția oferită de Muzeul Național de Istorie spune, în luna iubirii, povestea acestei descoperiri și arată, prin intermediul arheologiei, cum nici măcar moartea nu poate despărți două suflete care se iubesc.

Romeo si Julieta, găsiți de arheologi la Liceul de Muzica din Cluj! Vezi ce poveste de dragoste era înmormântată acolo - FOTO

Comentarii Facebook