Reclama cu Julia Roberts, retrasa de pe piata pentru ca fotografiile erau prea prelucrate


O reclama in care Julia Roberts si-a "imprumutat" chipul a fost retrasa de pe piata pentru ca fotografiile erau exagerat de prelucrate.

Cele doua reclame, dintre care numai in una apare cunoscuta actrita, au fost lansate in Marea Britanie, dar agentia nationala pentru supravegherea publicitatii le-a interzis, ca urmare a unei plangeri depuse de o femeie parlamentar.

In cea de-a doua reclama aparea fotomodelul Christy Turlington, dar criticii sustin ca fotografiile au fost prelucrate excesiv in Photoshop si nu mai reprezinta realitate, creand false asteptari in randul publicului.

"Cred ca acest fenomen este mult mai raspandit. Agentiile de publicitate si cei insarcinati cu partea editoriala ar trebui sa se gandeasca mai bine. Nu spun ca n-ar trebui sa prelucreze imaginile deloc, dar intrebarea e cat de departe poti sa mergi?", a spus Jo Swinson, membra a Parlamentului Britanic.

Comapnia L'Oreal a emis un comunicat de presa, citeaza presa britanica, in care precizeaza ca fotografiile sunt realiste si exprima efectele produselor pe care le promoveaza.

Comentarii Facebook