Rock in Transilvania! Un concert cu trupe clujene, care ar putea fi organizat, in premiera, in aceasta toamna! INTERVIU


Gala rockului clujean ar putea fi organizata in premiera, in aceasta toamna, cu participarea a 8 formatii, intr-o locatie care deocamdata este tinuta "secret".

Coordonatorul si initiatorul evenimentului, fostul jurnalist clujean Tiberiu Farcas, a declarat pentru Stiri de Cluj ca este sprijinit de o firma specializata in organizarea unor concerte rock, care a mai adus la Cluj-Napoca, in ultimii ani, formatii cunoscute pe plan international.

Stiri de Cluj: De unde v-a venit ideea?

Tiberiu Farcas: Clujul este unul din putinele orase care conteaza in Romania si care nu are un festival rock, unul de folk sau unul de jazz. Iasul are un putrernic festival de rock, Sibiul face ArtMania la nivel international, Targu Muresul are Peninsula, care nu mai are nevoie de prezentare! Suntem mult in urma la Cluj, e ceva incredibil pentru mine ca cetatean clujean get beget! Este orasul unde au aparut trupe legendare in rockul romanesc, trupe care au ajuns sa concerteze si pe plan international, dar care sunt cam uitate aici sau evolueaza in underground. Nu este acceptabil ca o trupa de talia Altar sa aniverseze 20 de ani intr-un pub. De asemenea este inacceptabil sa nu avem o gala rock la Cluj, oras unde mai exista o miscare rock. Daca nu vom sprijini aceasta forma de manifestare rockul, care e pe moarte la Cluj in opinia mea, va disparea! Sunt suparat ca stam pe loc, desi avem pretentii de mare oras cultural. De aici a pornit ideea. Am vazut in ultimii 5 ani toate marile concerte din Romania si mi se pare un lucru rau sa nu avem o gala tocmai la Cluj.

Stiri de Cluj: Ce beneficii ar aduce pentru oras?

T.F.: Putem vorbi de turisti, care vor alege sa vina la Cluj-Napoca pentru a participa la acest eveniment. Acesti turisti vor aduce bani, chiar daca la inceput mai putini, dar daca evenimentul va avea o traditie si incasarile vor creste. Asa s-a intamplat cu toate evenimentele din tara, care au inceput de la o idee si au crescut in cativa ani, dezvoltandu-se intr-un fenomen.

Stiri de Cluj: Ce reactii aveti?

T.F.: Reactiile se limiteaza pana acum la discutii telefonice, apoi cele de pe blog si facebook. Sunt bune din partea artistilor. Cei mai entuziasti sunt Teo Peter de la Altar si Laszlo Kovacs de la Desperado, doua trupe clujene de valoare, care au promis ca vor sprijini si care vor fi invitati sa cante in Gala. Am vorbit si personal cu o serie de artisti clujeni. Lumea vrea sa cante, e deschisa.

Stiri de Cluj: Pe cine mizati?

T.F.: Trupele pe care intentionam sa le invitam sunt urmatoarele: Altar, Luna Amara, Nightlosers, Kumm, Semnal M, Speak Floyd, Desperado, si Compact, ultimii invitati speciali.

Stiri de Cluj: Credeti ca va avea priza la public? Sunt doritori?

T.F.: Asta e marele mister, nu avem nici o certitudine ca va veni lume, dar eu sper ca pe langa fidelii rockului din Cluj, se va alatura si publicul larg. Au de unde alege. Cred ca merita sa vine, vor avea ce vedea.

Tiberiu Farcas a mai declarat ca nu poate dezvalui inca locatia unde va fi organizat Festivalul Rock in Transilvania, programat a se desfasura pe durata a doua zile.

Comentarii Facebook