Răsfăţul sportivilor la Gelateria Bonta. Vezi de ce este indicată îngheţata pentru atleţi (P)

Uită de clişeele legate de atleţii pedepsiţi la masă, bând suc de fructe fără gust şi mâncând fructe puţin gustoase.

 

Nici măcar adepţii întreţinerii fizice nu se abţin de la îngheţată, precum demonstrează cercetările efectuate de către DOXA, Institutul de Îngheţată Italian, “în urma cercetărilor a reieşit că 26,4% dintre iubitorii de îngheţată la pahar şi cornet sunt persoane care practică sport de 2-3 ori pe săptămână”. 

Pe lângă faptul că are un gust foarte bun, îngheţata  este un bun nutritiv.

Michelangelo Giampietro, expert în nutriţie, spune că acest aliment este “sănătos şi folositor pentru sportivi, deoarece ajută la dezvoltarea musculaturii, facilitează recuperarea, contribuind la scăderea temperaturii corpului şi oferă un sentiment de răcorire.”


 

În plus, îngheţata este eliminată uşor de către organism, de exemplu, 257 Kcal, reprezentând o îngheţată la cornet, dispar în 43 de minute de tenis, 17 de fotbal, 26 de înot, 20 de ciclism sau 35 de minute de jogging.

Pentru mai multe beneficii asupra sănătăţii sunt nevoie şi de nişte reguli.

Dr. Giampietro explică: ”Îngheţata este o alegere corectă din punct de vedere nutritiv pentru orice atlet. Un sportiv responsabil  va alege înainte de antrenament o îngheţată cu un nivel scăzut de grăsime, de preferinţă de fructe, deoarece nu afectează digestia şi în acelaşi timp sprijină prestaţia. După antrenament ei pot alege, de asemenea, o îngheţată tip creme(Ciocolată, Vanilie, Fistic, Vanilie, Pannacotta, Kinder Cereale, Tiramisu, Crema Bayleys, Kinder Bueno, Biscoto, Panna si Nutella).”

 

 

Îngheţata conţine, în funcţie de ingredientele din care este produsă, vitamine, minerale, antioxidanţi, carbohidraţi, protein şi apă pentru a reface pierderile suferite în timpul exerciţiului.  De asemenea, are un indice glicemic scăzut, adică conţinutul ridică încet glucoza din sânge(glicemia).

“În România, deocamdată, sportivii nu au încă curajul să mănânce îngheţată deoarece este concepţia greşită cum că ingheţata are multe calorii şi îngraşă.” a declarat Marinela Cuc, administratorul Gelateriei Bonta.

”În Italia, de exemplu, sportivii consumă îngheţată deoarece este uşor de eliminat. Este răcoritoare şi un bun nutrient, fiind recomandată chiar şi de nutriţionişti. Îmi doresc ca şi sportivii din România să aibă încredere în acest desert şi să o consume cu cea mai mare plăcere fără ca să îşi facă griji pentru dieta lor” a mai adăugat administratorul Gelatierie.