Cum ne îngrijim tenul pe caniculă?

 

Temperaturile ridicate pot avea efecte serioase asupra pielii feţei şi ne pot provoca iritaţii, arsuri, deshidratări. 

 

Iată câteva sfaturi pentru a-ţi ascunde tenul de posibilele neplăceri provocate de căldură: 

 

-Aplică cremă nutritivă

 

Crema nutritivă este folosită de majoritatea doamnelor, în fiecare sezon al anului. După ore petrecute în soare şi căldură, este recomandată o curăţare cu un tonic demachiant, urmată de aplicarea unui strat fin de loţiune nutritivă, ce poate fi folosită chiar de două ori pe zi, potrivit unica.ro

 

-Mască revigorantă cu iaurt

 

Îţi poţi menţine tenul catifelat şi reconfortat, aplicând o mască pe care o poţi prepara în numai câteva minute. Fă o mixtură dintr-un castravete tocat mărunt şi o jumătate de pahar cu iaurt proaspăt. Întinde pasta uniform pe faţă, las-o maximum 10 minute şi îndepărteaz-o apoi cu apă.

 

-TRUCURI DE RĂCORIRE

 

Apa termală sau apa minerală rece pusă într-un recipient cu pulverizator este excelentă dacă vrei să îţi răcoreşti pielea! Foarte importantă este şi hidratarea în profunzime. E recomandat să consumi doi litri de apă pe zi, cam 500 ml apă cu jumătate de oră înainte de masă. Are un efect excelent. De asemenea, îţi poţi aplica comprese din dischete demachiante înmuiate în ceai de muşeţel la temperatura camerei, în care poţi topi, dacă vrei, şi un cub de gheaţă. Îţi ei răcori tenul şi îl vei calma, în acelaşi timp.

Comentarii Facebook