Rapperii au un vocabular mai bogat decât Shakespear. Vezi care sunt cântăreții cu cel mai variat limbaj



Un studiu realizat recent de către analistul de date din SUA Matt Daniels, arată că unii dintre marii rapperi americani dețin un vocabular mult mai bogat decât Shakespear, care este considerat drept persoana cu cel mai bogat vocabular din lumea

El a plecat de la premisa că William Shakespeare a avut cel mai bogat vocabular din lume, cu 28.829 de cuvinte unice folosite în întreaga sa operă literară. Pe site-ul său, Matt Daniels a folosit aceste date pentru a determina mărimea vocabularelor utilizate de 85 dintre cei mai prolifici rapperi. El a comparat numărul de cuvinte unice din primele 35.000 de versuri ale rapperilor cu primele 5.000 de cuvinte din şapte piese de Shakespeare şi cu primele 35.000 de cuvinte din romanul clasic "Moby Dick" de Herman Melville, potrivit Mediafax.

În urma studiului a rezultat că 15 rapperi l-au depăşit pe autorul piesei "Hamlet", celebru pentru bogăţia vocabularului său.


Primul loc este ocupat de rapperul Aesop Rock, cu 7.392 de cuvinte unice , 2.000 de cuvinte unice mai mult decât cele folosite de Shakespeare. Pe locul al doilea s-a clasat rapperul GZA, membru al grupului Wu-Tang Clan, iar poziţia a treia a revenit rapperului Kool Keith.

Outkast, Nas şi Beastie Boys l-au depășit și ei pe dramaturgul britanic, din acest punct de vedere, în timp ce Drake şi Jay-Z au obţinut rezultate uşor mai mici decât Shakespeare.

La coada clasamentului s-au situat nume mari din rapul actual, precum Snoop Dog, 2Pac, Kanye West şi Lil Wayne.

Nici cântăreţele de rap, precum Nicki Minaj, Missy Elliott şi Lil Kim, nu au reuşit nici ele să întreacă diversitatea de vocabular a lui Shakespeare.

"Pe parcursul întregii sale opere, Shakespeare a folosit 28.829 de cuvinte unice, sugerând că el cunoştea peste 100.000 de cuvinte şi că poseda fără îndoială cel mai mare vocabular din toate timpurile", a declarat autorul studiului.

Comentarii Facebook