Miercuri 22 Mai

Omul de radio clujean, Tudor Runcanu, își lansează cartea ”Cuibul Bufnitei"

 

Cunoscutul om de radio clujean, Tudor Runcanu, își lansează volumul ”Cuibul Bufniței”, o carte cu ”destule accente autobiografice”, așa cum spune chiar autorul, și cu personaje care au existat cu adevărat. 

 

Cartea va fi lansată miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Napoca 15, în mansardă.

 

”Cuibul Bufnitei" e o carte la care Tudor Runcanu spune că a lucrat multă vreme și este mult mai complexă decât celelalte proiecte literare de până acum. ”Cartea e o poveste cu destule accente autobiografice, existind personaje care au existat cu adevarat. Actiunea am plasat-o intr-un orasel transilvan, usor de descifrat datorita reperelor, in Sighisoara, orasul unde am crescut si am trait cea mai frumoasa perioada a vietii, cea de pina la inceputul scolii, cind am ajuns la Cluj. Exista accente de fantastic, de discurs oniric, am incercat sa scriu cit mai simplu si cu umor atunci cind povestea mi-a permis-o”, a spus autorul. 

 

Tudor Runcanu a absolvit sectia de teatrologie a Facultății de Teatru din Cluj, în anul 1995. Primele versuri le-a publicat în revista Tribuna, în toamna lui 1988. ”Am continuat sa scriu poezie, proza scurta sau teatru publicând in anii studentiei in revistele Echinox, Steaua, Tribuna, Teatrul Azi, Apostrof sau Thalia. Piesa de teatru ”A treisprezecea noapte” a fost pusa in scena de Sorin Misiriantu, în anul 1995, fiind jucata cu succes de colegii de generatie actori la Cluj si la Oradea. Alaturi de Sorin am scris muzica unei opere rock, in 2005 "Richard al III-lea" de William Shakespeare, opera jucându-se cu succes doi ani pe scena Teatrului National din Cluj”, a mărturisit Tudor Runcanu.

 

Pe lângă activitatea literară, Tudor s-a ocupat și de muzică. El este membru fondator al trupei Hara, alături de care a lansat albumul Aiurea în 2001. El a mai cîntat alături de Kaska, Greenfields, Catalin Condurache sau Teodora Iacob.

 

Tudor Runcanu este cunoscut pentru activitatea sa din radioul clujean. Timp de 10 ani a făcut parte din echipa CD Radio, primul radio privat din Cluj, dar a lucrat și la Radio Guerilla și Radio Cluj. La Transilvania Live, el a realizat zilnic emisiunea "Unu si unu".

 

În prezent, Tudor Runcanu coordonează echipa de la EBS Radio.

Comentarii Facebook