Duminica 28 Aprilie

O româncă a câștigat un Emmy! Bianca Boeroiu a fost premiată la categoria ,,Cel mai bun machiaj contemporan dintr-un film de televiziune”


Bianca Boeroiu a câștigat aseară Premiul Emmy pentru machiajul pe care l-a realizat pentru serialul Wednesday.

Românca a ieșit triumfătoare la Creative Arts Emmy la categoria „Outstanding Contemporary Makeup” pentru machiajul din serialul regizat de Tim Burton, filmat în ţara noastră.

Alături de Bianca, din echipa câștigătoare a prestigiosului premiu au mai făcut parte și Tara McDonald, Freda Ellis, Nirvana Jalalvand și Tamara Meade, potrivit A1.ro.

"Wednesday" a  avut 12 nominalizări la Emmy, inclusiv pentru patru români: Art Directorul Adrian Curelea, supervizorul de costume Adina Bucur, Oana Bardan - pentru Special Visual Effects - și make-up artist Bianca Boeroiu - pentru machiaj. Pe lângă Bianca Boeroiu au adus acasă Emmy-uri și Adrian Curelea și Adina Bucur.

Românca a fost strălucitoare pe covorul roșu și pe scena Premiilor Emmy, într-o rochie aurie. 

Pe lângă machiaj, Bianca este și artist vizual, specializat în ceramică.

Bianca Boeroiu a lucrat în producții renumite precum „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Loverboy”, „Un pas în urma serafimilor”, „Funeralii Fericite” sau „Aferim”.

„Sunt recunoscătoare industriei cinematografice din România care felul în care a recompensate activitatea mea, încă din 2006, de când lucrez în acest domeniu. Am avut norocul să obțin 3 premii Gopo”, spunea Bianca Boeroiu.

Screenshot 2024-01-08 154910.png

Foto: Profimedia


Comentarii Facebook