Miercuri 24 Aprilie

Nici un clujean in finala concursului International de Interpretare Muzicala "Gheorghe Dima"!

 

Finalistii concursului International de Interpretare Muzicala "Gheorghe Dima" se intrec vineri, 11 februarie, de la ora 10.00, la Casa de Cultura a Studentilor Cluj. Intre cei noua finalisti nu este niciun roman.

Cei cinci finalisti ai sectiunii flaut sunt: Szabo Vanda (Ungaria), Ueno Seiya (Japonia/Franta), Cho Sunghyun (Coreea/Germania), Gastaldi Elise (Canada/Elvetia) si Kelly Fiona (Irlanda).

La clarinet finalistii sunt: Kie Umehara (Japonia/Elvetia), Sergey Eletskiy (Rusia/Germania), Yuri Nemyrovs’kyy (Ucraina) si Bruno Philipp (Croatia).

Lucrarile obligatorii interpretate in cadrul finalei sunt W.A. Mozart – Concertul pentru flaut si orchestra in Sol major KV 313, respectiv, W.A. Mozart – Concertul pentru clarinet si orchestra in La major KV 622.

Cei noua finalisti vor interpreta lucrarile alaturi de orchestra simfonica a Filarmonicii de Stat "Transilvania" dirijata de Mihail Agafita.

In aceasta seara de la ora 19.00, Casa de Cultura a Studentilor gazduieste Gala Laureatilor Concursului International "Gheorghe Dima". In deschiderea acesteia va avea loc decernarea premiilor la ambele sectiuni. Pe langa premiile I, II, III, se vor inmana si o serie de premii speciale oferite de partenerii si sponsorii concursului: Premiu Special pentru cea mai buna interpretare a concertului de Mozart oferit de Societatea Romana Mozart, constand intr-un concert din cadrul festivalului Mozart din Cluj-Napoca editia XXI, Premiul Special oferit de Fundatia Sigismund Toduta, pentru cea mai buna interpretare a unei lucrari compusa de Sigismund Toduta, Premiul Special "Junior" pentru cel mai bun tanar interpret din concurs, oferit de Societatea Pro Talente si scoala de Muzica “Augustin Bena" din Cluj, Premiu Special din partea juriului, Premiul publicului, Premiu Special pentru cea mai buna interpretare a piesei solo "Invocazioni" de Viorel Munteanu oferit de Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, Premiu Special pentru cea mai buna interpretare a piesei solo "Martie" de Martian Negrea oferit de Fundatia Martian Negrea, alte premii speciale valabile pentru ambele discipline de concurs (flaut si clarinet).

Comentarii Facebook