Măsuri speciale de securitate la UNTOLD, pentru a fi evitate INCIDENTELE

 

Festivalul Untold va beneficia de măsuri sporite de securitate în acest an, pe fondul incidentelor teroriste din Europa. 

 

Untold este un eveniment care ține capul de afiș în Europa, iar autoritățile susțin că s-au pregătit pe măsură pentru a evita orice problemă,

 

Directorul general festivalului, Bogdan Buta, a declarat că spectatorii vor trebui să respecte reguli stricte de securitate. ”La ediția din acest an nu se va mai putea intra cu genți mari sau cu poșete volumioase. Sunt acceptate poșetele mici de mărimea unei borsete, dar atât. La festival vine lumea să se distreze și acolo fiecare găsește ceea ce vrea, nu are nevoie să aducă de acasă”, a spus Buta.

 

 

 

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a spus că nu există niciun fel de informație din partea serviciilor, privind vreo amenințare. ”Situația este sigură în România, neexistând alerte teroriste. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să ne pregătim și să luăm toate măsurile care se impun. Autoritățile sunt la treabă și vom avea un eveniment special”, a precizat Gheorghe Vușcan.

 

Peste 400 de polițiști vot lucra în cele patru zile de Untold, fiind aduși agenți și din județele învecinate. Acestora li se vor adăuga și polițiștii locali, care nu vor avea concediu în această perioadă și vor fi la datorie.

 

La evenimentul din acest an sunt așteptați să participe circa 70.000 de festivalieri, dintre care mulți vor fi străini.

 

 

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, poșete, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți Participanți.

 

Este permis accesul cu: medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. De asemenea este permis accesul cu borsete și steaguri susținute de bețe telescopice.

 

Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise, atât în perimetrul festivalului, cât și în campingul UNTOLD , participanții pot consulta site-ul www.UNTOLD.com”, mai precizează oficialii Untold. 

 

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: ”Cu toții avem același interes, ca autorități ale statului, de a ne asigura că Legea este respectată, că evenimentele publice se desfășoară în bune condiții pentru cetățeni. În acest sens, Primăria Cluj-Napoca a luat o serie de măsuri, de la autorizarea desfășurării festivalului Untold cu restricțiile de circulație necesare, până la asigurarea transportului de noapte pe perioada festivalului. Am dispus suplimentarea măsurilor de ordine și siguranță publică, astfel că toate efectivele Poliției Locale să fie active pe perioada evenimentului și menținem o strânsă colaborare cu toate structurile statului cu atribuții în acest context. Mulțumesc pentru implicarea profesionistă a tuturor autorităților statului!”.

 

Bogdan Buta, Director General UNTOLD: ”Mulțumim autorițătilor statului pentru sprijinul acordat și pentru că ne-au ajutat să facem istorie la prima ediție a festivalului UNTOLD. Ne bucurăm că sunt alături de noi și în acest an și datorită lor, regatul UNTOLD, va fi probabil cel mai sigur loc în care te poți afla”.

 

Peste 600 de politiști din toate structurile Inspectoratului General al Poliției Române, 400 de jandarmi, dar și 125 de polițisti locali vor asigura liniștea și siguranța în acest an la Festivalul UNTOLD. În plus vor exista și 500 de agenți de securitate privați care vor activa in perimetrul evenimentului. 

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj va avea două spitale de campanie, unul amplasat în zona stadionului Cluj Arena și unul de rezervă. De asemenea toate camerele de gardă ale tuturor spitalelor din Cluj Napoca, dar și din județ vor fi deschise pentru sprijin medical, în caz de nevoie. 

Comentarii Facebook