Festivalul Interferente: Jurnalul unui nebun, de N.V. Gogol, vineri, la Casa Tranzit

 

"Jurnalul unui nebun", de N.V. Gogol, se joaca vineri, de la ora 17.00, in premiera la Casa Tranzit, in cadrul Festivalului International de Teatru Interferente 2010.

Regia este asigurata de Tom Dugdale, iar spectacolul va fi jucat in limba maghiara de actorii de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Dublarea va fi asigurata la casti in limba romana si engleza.

"O camera mica, mobilata simplu, fara ornamente, nimic special. Un scaun simplu. Un om sta pe scaun se holbeaza la tavanul alb-gri. Nu este nici prea destins, nici prea incordat. Pur si simplu sta. Când se misca " de exemplu, ca sa stropeasca floarea, care creste intr-un ghiveci pe o masa mica plasata sub fereastra " nu se misca nici repede, nici lent. Totul e foarte simplu, e rutina... Numai daca nu te uiti foarte atent la el, la gura lui. Priviti buzele sale si veti vedea ca acestea sunt in miscare rapida. Sunt in miscare extrem de rapida! Ce spune el? Numai daca il ascultam putem auzi potopul de cuvinte, o eruptie, un vis despre paradis si pasari tropicale! Aici, in acest oras imens, astfel de visuri trebuie sa fie semnele nebuniei! Dar nimeni nu poate supravietui singur", descriu organizatorii piesa de teatru.

Comentarii Facebook