Festivalul Interferente: O trupa de teatru din Israel urca, vineri, de la ora 20.00, pe scena Teatrului Maghiar de Stat

 

Trupa de Teatrului National Habima, Israel, joaca vineri seara, de la ora 20.00, spectacolul "Amos Oz: Aceeasi Mare", pe scena Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Evenimentul face parte din Festivalul International de Teatru Interferente 2010.

Spectacolul spune povestea unui contabil, care locuieste aprope de mare si care si-a pierdut sotia. "Nadia Danon a murit intr-o dimineata de cancer ovarian, lasand in urma niste haine, o masuta de toaleta, cateva tesaturi bogat brodate. Unicul lor fiu, Enrico David, a plecat la alpinism in Tibet.

Aici, in Bat Yam, dimineata de vara e fierbinte si umeda, dar in muntii aceia se lasa seara. Negura se adanceste in prapastii. Vatul taios suiera, iar lumina ce scade seamana din ce in ce mai mult cu un vis urat. De aici calea se bifurca: O parte este abrupta, cealalta coboara usor. Pe harta nu exista nici o urma a raspântiei.

Romanul cel mai experimental al lui Oz, care combina diverse stiluri si se insereaza pe el insusi ca personaj in actiunea romanului, transformata in mainile lui Snir intr-o calatorie teatrala, un carnaval cu straturi multiple, plin de surprize
", sustin organizatorii Festivalului.

Spectacolul va incepe la ora 20.00, in Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat, si va dura o ora si treizeci de minute.

Comentarii Facebook