Femeia care a trăit 122 de ani. A fumat și a băut zilnic. Care este de fapt secretul longevității



Femeia care a trăit 122 de ani a fumat și a băut zilnic. Se pare că secretul longevității nu constă neapărat într-un stil de viață cât mai sănătos, exerciții fizice constante și lipsa viciilor, dacă e să analizăm stilul de viață al uneia dintre cele mai longevive persoane din lume. Femeia care a trăit 122 de ani și 164 de zile, a fumat și a băut zilnic, lucruri departe de a fi considerate sănătoase. Iată întreaga ei poveste.

Femeia care a trăit 122 de ani

Jeanne Calment, femeia care a trăit 122 de ani, s-a născut pe 21 februarie 1875, în Arles, Franța. Tatăl ei, Nicolas Calment, a fost constructor de nave, iar mama, Marguerite Gilles, provenea dintr-o familie de morari. Mulți membri apropiați ai familiei au trăit peste medie: tatăl ei a murit cu 6 zile înainte să împlinească 93 de ani, fratele ei a trăit 97 de ani și mama ei a trăit 86 de ani. Conform actelor autentice, aceasta a trăit 122 de ani și 164 de zile.

Femeia care a trăit 122 de ani. Nu a muncit și avea servitori

În 1896, la vârsta de 21 de ani, s-a căsătorit cu vărul ei de gradul al doilea, Fernand Nicolas Calment, un proprietar bogat de magazin. Datorită averii lui, aceasta nu a fost nevoită să lucreze, din contră și-a angajat chiar și servitori. Așadar, ea a avut o viață liniștită, în care a practicat tenis, ciclism, înot, role, pian și operă. Fernand a murit în 1942 la vârsta de 73 de ani, dîn urma unei intoxicații alimentare.

Cei doi au avut o fiică pe nume Yvonne Marie Nicolle Calment, care a murit însă în 1934, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei boli la plămâni. Aceasta a avut la rândul ei un fiu, Frédéric Billiot, pe care l-a crescut Jeanne după moartea mamei lui. Frédéric a devenit doctor și a murit, la fel ca mama lui, la 36 de ani, în urma unui accident de mașină.

Femeia care a trăit 122 de ani. S-a lăsat de fumat la 117 ani

În 1965, la vârsta de 90, rămasă singură pe lume, aceasta a semnat un acord prin care își vindea apartamentul avocatului ei André-François Raffray, printr-un contract pe viață. Acesta, pe atunci în vârstă de 47 de ani, a fost de acord să-i plătească lunar 2.500 de franci până la moartea ei. Raffray a sfârșit prin a-i plăti femeii echivalentul a mai mult de 180.000 $, mai mult decât dublu valorii apartamentului. După ce avocatul s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, în 1995, văduva lui a continuat să-i plătească Jeannei rata până la moartea acesteia.

La 114 ani, a jucat într-un film documentar despre viața ei, intitulat „Beyond 120 Years with Jeanne Calment”. La 117 ani renunța la fumat, viciu de care se apucase la doar 21 de ani. Nu a renunțat din motive de sănătate, ci pentru faptul că nu dorea să ceară nimănui ajutorul pentru a îi aprinde o țigară, ea ajungând să fie aproape complet oarbă. De asemenea, de-a lungul timpului, aceasta a declarat că obișnuia să mănânce 1 kilogram de ciocolată pe săptămână și să consume regulat câte un pahar de vin roșu de Porto.

La 21 februarie 1997, la sărbătorirea a 122 de ani, aceasta a anunțat că nu va mai avea apariții publice, urmând ca pe 4 august să moară din cauze necunoscute.


Comentarii Facebook