Barbatii parcheaza mai bine decat femeile - VIDEO

Barbatii si-au proclamant demult supramatia in ceea ce priveste parcatul autoturismelor, dar acum psihologii le dau dreptate. Femeile parcheaza mai prost si mai incet. Specialistii au adunat

 

65 de voluntari si le-au cerut sa parcheze un Audi in valoiare de 30 de mii de euro, intr-o parcare privata a unei universitati. Femeilor le-a luat cu 20 de secunde mai mult sa parcheze masina in acelasi loc.

 

Dar desi ele au fost mult mai precaute pentru ca autoturismul sa incapa perfect, nu au reusit sa "aseze" masina intr-o pozitie mai buna ca barbatii. Oamenii de stiinta de la Universitatea Ruhr din Germania au aflat in urma studiului ca barbatii sunt mai buni atat la parcarea cu fata sau cu spatele.

 

Cea mai mare diferenta a fost semnalata la parcarea laterala, unde barbatii au fost de 5 ori mai buni ca femeile, atat la manevrarea, cat si la pozitionarea autoturismului. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii se coordoneaza mai bine in spatiu, deoarece creierul lor calculeaza mai repede viteza si pozitia necesara pentru parcarea ideala.


Dr. Claudia Wolf, una dintre autoarele studiului, a declarat ca a fost de acord sa faca cercetarea deoarece s-a saturat de glumele care se fac pe seama femeilor care conduc. "S-a stabilit ceea ce se stia si anume faptul ca barbatii se orienteaza mai usor, dar asta nu inseamna un esec al femeii, ci doar ca parcheaza mai prost, nu este vorba de triumful barbatului asupra femeii", a mai spus Wolf.


Ceea ce i-a uimit pe specialisti a fost ca precautia femeilor in momentul in care au parcat limuzina Audi A6, nu a adus o pozitionare perfecta a autoturismului.


Feministele au reactionat in urma acestui studiu si au admis ca barbatii parcheaza mai bine, dar i-au criticat pe cercetatori pentru ca au facut un studiu fara rost.

Comentarii Facebook