Eveniment demn de Cartea Recordurilor: Peste 10.000 de elevi băimăreni, prinşi în horă FOTO


Municipiul Baia Mare a găzduit vineri, 13 octombrie, un eveniment demn de Cartea Recordurilor. peste 10.000 de elevi de la şcolile din oraş s-au prins într-o horă spontană pe Câmpul Tineretului. Gestul a fost unul de susţinere a candidaturii municipiului Baia Mare la titlul de Capitală a Tineretului în 2018.

Baia Mare este oraşul tinerilor şi doar al tinerilor pentru că dacă Baia Mare este oraşul tinerilor cu siguranţă că este şi al părinţilor şi al bunicilor noştri. Pentru noi, pentru Baia Mare, voi, tinerii, sunteţi cei importanţi şi Baia Mare trebuie să dea un exemplu pentru ca România să fie o ţară a tinerilor. De aici vreau, de pe Câmpia Tineretului, noi toţi, să dăm tonul în România şi să întoarcem faţa unora spre tineri. Să le arătăm că cel mai important lucru este să facă ceva pentru tineret. Astăzi noi ne dorim să fim Capitala Tineretului în România în 2018, dar ne dorim să fim de acum încolo pentru totdeauna un oraş al tinerilor”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a făcut şi un gest simbolic de predare a oraşului tinerilor. Cătălin Cherecheş le-a cerut tinerilor să îşi desemneze reprezentanţi în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ. În acest fel, tinerii vor avea un cuvânt important de spus în deciziile care se iau şi care îi privesc direct.

În şcolile voastre, în colegiile sau în liceele voastre există un Consiliu de administraţie. În Consiliul acesta de administraţie voi în mare parte habar nu aveţi ce se întâmplă. De astăzi, pentru că primarul are dreptul să îşi nominalizeze un om într-un consiliu de administraţie, vreau ca reprezentantul meu în conducerea fiecărei şcoli să fie un elev, un tânăr şi vom face acest lucru lăsându-vă pe voi timp de două sau trei săptămâni să vă votaţi reprezentantul pe care în fiecare an îl vom vota într-un astfel de Consiliul de administraţie pentru că voi nu trebuie să fiţi conduşi, voi trebuie să conduceţi, voi trebuie să vă spuneţi părerea într-o şcoală, într-un liceu, într-un colegiu. Voi trebuie să-i spuneţi directorului sau profesorilor care sunt dorinţele voastre şi care sunt lucrurile care vreţi să se întâmple”, a subliniat Cherecheş.

Administraţia Publică Locală băimăreană va acorda în viitorul foarte apropiat şi sprijin financiar către unităţile de învăţământ pentru ca elevii să poată organiza manifestări culturale la şcolile unde învaţă.

Cred că primul pas pe care o să-l facem împreună va fi mai ales la şcolile generale care am înţeles că au preluat această modă, dar mai ales la colegii şi licee, Balurile Bobocilor. Şi pentru că am adus aici şi câţiva dintre consilierii locali cred că a venit momentul şi pentru pasul spre Capitala Tineretului în România, dar şi pentru a nemanifesta ca şi oraş al tinerilor, să acordăm cea mai mare sumă de bani pe care Primăria a a cordat-o până acum acestor manifestări, Balurile Bobocilor şi miercuri, Consiliul Local va acorda fiecărui colegiu o sumă de 15.000 de lei asta pentru a putea fiecare aşa cum vă doriţi să vă aduceţi formaţiile pe care le doriţi, să faceţi cele mai frumoase spectacole pe care, de fiecare dată vă onorează”, a mai spus Cherecheş.

Baia Mare a dat la nivel naţional un semnal puternic că se transformă într-un oraş al tinerilor. În municipiu urmează să fie organizate numeroase acţiuni cu tineri şi pentru tineri.

Eu cred că voi toţi puteţi să faceţi ca acest să vibreze, puteţi să faceţi ca acest oraş să trăiască cu adevărat şi eu o să vă ascult părerea, vocea şi tocmai din acest motiv colegii mei, cei de la organizaţiile de tineret vă vor da nişte formulare în care spuneţi exact ceea ce vă doriţi. Vreau fiind un reprezentant al vostru în conducerea fiecărei şcoli sau fiecărui liceu de-acum înainte să le spuneţi direct, fiind reprezentanţii mei acolo, ce vă doriţi, cum vă doriţi să fie şcoala, cum vă doriţi să se desfăşoare lucrurile, ce vă doriţi şi mai departe eu o să mă ocup de celelalte lucruri, să ne întâlnim în fiecare lună aici, să facem nişte concerte frumoase, dar până atunci vă invit în această seară, mâine seară şi Duminică seara în Centrul istoric, să ne distrăm împreună”. Aşadar, vă invit de astăzi să cuceriţi oraşul şi vă invit de astăzi să faceţi împreună cu mine şi cu toţi ceilalţi ca Baia Mare să fie cu adevărat nu doar o Capitală a Tineretului pentru un an de zile ci să fie oraşul tinerilor pentru totdeauna, arătând că România poate să fie o ţară a tinerilor”, a punctat Cherecheş.

Primarul băimărean a încheiat „Declaraţia de la Baia Mare”, manifestul de susţinere al candidaturii la titlul de Capitală a Tineretului în 2018 print-un îndemn către cei 10.000 de elevi prezenţi pe Câmpul Tineretului.

Şi vă mai spun ceva: în viaţa asta contează un singur lucru: să fii curajos şi să ţii capul sus. Să nu aveţi frică de absolut nimic şi de nimeni, doar de Dumnezeu şi atât. În rest, voi puteţi să le faceţi absolut pe toate şi nimeni nu vă poate pune în genunchi atâta vreme cât aveţi curaj şi încredere în voi. Eu, am toată încrederea în voi că ştiţi ce aveţi de făcut cu viaţa voastră, cu acest oraş şi cu această ţară”, a încheiat Cătălin Cherecheş.

Municipiul Baia Mare s-a calificat alături de Satu Mare şi Iaşi în finala competiţiei pentru titlul de “Capitala Tineretului din România 2018-2019” .

Oraşul desemnat câştigător va fi anunţat pe data de 12 noiembrie.

Comentarii Facebook