E Dragobete! Stiri de Cluj te invita sa iti transmiti mesajul de dragoste pentru cel iubit la Pro si Contra!


Dragobetele este o sarbatoare romaneasca celebrata pe 24 februarie sau in unele locuri pe sau la 28 februarie, l, 3 si 25 martie.

 

Astazi , Stiri de Cluj te invita sa iti transmiti mesajul de dragoste pentru persoana pe care o iubesti la rubrica Pro si Contra. Daca esti Pro Dragobete te invitam sa ii trasmiti persoanei pe care o iubesti cel mai frumos mesaj de dragoste. Daca esti impotriva acestei sarbatori, asteptam sa ne spui de ce, si sa incerci sa ne convingi ca aceasta zi nu merita sarbatorita.


Sarbatoarea de Dragobete este considerata echivalentul romanesc al sarbatorii Valentine's Day, sau ziua Sfantului Valentin, sarbatoare a iubirii. Etimologia cuvantului a fost dezbatuta de numerosi etnologi si filologi, propunandu-se variate explicatii pentru originea sa. Traditii se pastreaza cu precadere in sudul si sud-vestul Romaniei.

Dragobetele se sarbatoreste pe 24, 28 februarie sau la 1, 3 si 25 martie, aceste numeroase date fiind cauzate de confuzia data de cele doua calendare (Iulian si Gregorian).

Sarbatoarea a fost eclipsata de mult mai celebrul Valentine's Day, dar mai sunt locuri in care Dragobetele este sarbatorit. Incepe sa capete si un caracter comecial, dovada ca in multe cluburi se organizeaza petreceri de Dragobete.

Comentarii Facebook