Miercuri 24 Aprilie

Dubioza Kolektiv canta la Cluj


Trupa Dubioza Kolektiv va sustine un concert la Cluj-Napoca joi, 26 ianuarie, de la ora 16.00, la Flying Circus.


Trupa Dubioza Kolektiv a fost nominalizata in 2011 pentru "Cel mai bun album independent al anului" de catre Organizatia Companiilor de Muzica Independente Europene.

Recunoscuti de BBC si Time Magazine ca o adevarata "voce" a Bosniei, Dubioza Kolektiv sunt intr-adevar o trupa care ia muzica in serios. Atat soundul lor plin de forta, cat si versurile politice explicite exprima o revolta impotriva coruptiei si ingradirii libertatii personale, dar si un strigat pentru pace, razboiul fiind o realitate traita in fapt de toti membrii trupei. Daca atunci muzica reprezenta un refugiu, la fel ca buncarele din pivnite unde artistii repetau (atunci cand aveau curent), astazi ea este o portavoce cu care au reusit sa atraga atentia intregii Europe.

Trupa a lansat pana acum 5 albume si lucreaza la cel de-al saselea. Formatia a cantat pana acum la Sziget Festival, Exit Festival, Eurosonic Festival, Balkan Trafik Festival, Socha Reggae Riversplash Festival, Real Beat Festival, Dirty Old Festival, Fusion Festival sau Topvar Rock Festival.

In 2011, Dubioza Kolektiv a cantat la Cluj-Napoca in cadrul International Romani Art Festival, organizat de Asociatia Culturala TURN.


Comentarii Facebook