Chitaristul clujean Tudor TORGE a obținut premiul I la Pleven Guitar Festival, Bulgaria

 

Un elev clujean a reușit să câștige premiul I la Pleven Guitar Festival, Bulgaria.

 

Tudor TORGE este elev al Școlii de Muzică Augustin Bena, Cluj-Napoca, la clasa prof. Viorela FILIMON. El a câștigat premiul I la Festivalul Internațional de Chitară de la Pleven. Acest festival a strâns 356 de chitriști din 29 de țări.

 

Tudor a obținut premiul I la categoria lui de vârstă. 

 

Tudor TORGE are 11 ani, studiază chitara clasică de la vârsta de 7 ani și a obținut numeroase premii în țară și în străinătate. Anul 2017 a fost fructuos pentru elevul de doar 11 ani. A obținut 20 de premii, dintre acestea 19 sunt de premiul I. Singurul premiu II a fost obținut la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală-corzi grave; un alt premiu I obținut de Tudor TORGE în acest an este cel de la  Belgrad, Serbia- ”Guitar Art Festival”.

 

El învață la Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca și frecventează cursurile Școlii de Muzică Augustin Bena. Ia parte la diverse concerte și se bucură mereu să poată cânta pentru cauze nobile, în concerte caritabile, de multe ori cântă alături de sora lui, Mara TORGE, violonistă, clasa prof. Liuța CÎMPEANU, Școala de Muzică Augustin Bena, Cluj-Napoca. Pasiunea lui pentru chitară este evidentă, el a progresat galopant sub îndrumarea atentă a domnișoarei prof. Viorela FILIMON, care îi este mereu alături. 

Comentarii Facebook