Duminica 28 Aprilie

Ce sume exorbitante platesc vedetele din România ca să-și înscrie copiii la școlile private


Multe vedete din România aleg să își înscrie copiii la școli private, în ciuda sumelor exorbitante pe care trebuie să le plătească pentru educația lor. Cei mai mulți aleg școli cu programe preluate din vest, de multe ori în limba engleză.

Andra și Cătălin Măruță

Celebrul prezentator și cântăreața au ales Cambrige School of Bucharest pentru copiii lor, David și Eva.Taxa de înscriere este de 1.150 de euro, iar taxele anuale pot ajunge până la 14.450 de euro, informează Cancan.

maruta.jpg

Giulia Anghelescu și Vlad Huidu

Cuplul care are împreună doi copii, Antonia și Mikael, au ales ca ei să urmeze cursurile  Liceuuil Româno-Finlandez, unde costurile lunare variază între 1.700 și 2.100 de lei. 

huiu.jpg

Elena Băsescu 

Și Elena Băsescu a ales pentru cei trei copii, Anais, Traian și Anastasia, sistemul de educație privat. Aceasta i-a înscris la Complexul Educațional Laude-Reut, unde doar pentru admitere și înscriere de percep taxe de 150 respectiv 650 de euro per elev. Aceasta cheltuie anual, pentru fiecare din copiii săi sume cuprinse între 10.200 de euro și 13.000 de euro.

eba.jpg

Gabriela și Mihai Morar

Gabriela și Mihai Morar au ales, Olga Gudynn International School pentru fetele lor gemene. Taxa lunară pentru ciclul gimnazial este de 1.130 de euro costul anual ajunge  astfel la suma 13.560 de euro pentru fiecare dintre ele.

morar.jpg

Oana Turcu și Cristi Brancu 

Oana Turcu și Cristi Brancu au ales Little London International Academy, pentru fiul lor Tudor. Această școală este una care oferă diferite programe pentru studiul intensiv al limbii engleze. Taxa de înscriere este de 500 de euro, iar taxele anuale variază între 3.500 și 8.500 de euro. brancu.jpg

Alte vedete au decis în schimb să nu își educe copii la privat, astfel, nume precum Dan Negru, Antonia și Alex Velea sau Bianca Drăgușanu au ales au optat pentru școli de stat.

Sunt și vedete care și-au înscris copiii la școli de stat dar au decis să îi transfere la privat, motivând că se tem pentru siguranța lor și că nu sunt mulțumiți de nivelul educațional, printre care se numără și Andrea Tonciu.tonciu.jpg


Comentarii Facebook