Buget de un milion de euro pentru evenimentele culturale din Cluj în 2014



Primăria și Consiliul local au stabilit un buget de un milion de euro pentru sectorul cultural din Cluj-Napoca în anul 2014. Suma alocată în acest an este dublă față de cea din anii trecuți.

Practic am dublat în ultimii doi ani sumele alocate din buget pentru acest sector. De la 2 milioane de lei în 2012 am majorat la 4,5 milioane de lei în acest an valoarea finanţărilor nerambursabile alocate din bugetul local organizaţiilor non-guvernamentale care activează în sectorul cultural”, a anunțat Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Printre organizațiile și evenimentele care vor beneficia de aceste fonduri se numără Teatrul National Cluj Napoca , Filarmonica De Stat Transilvania, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Fabrica de Pensule, Festivalul Internațional de Film Transilvania - TIFF, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, Transilvania Jazz Festival, Operele - Română și Maghiară.

Proiectele care beneficiază de acest buget sunt alese de către comisiile specializate ale Consiliului Local Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook