BAFTA 2011: Filmul "The King's Speech" a castigat sapte premii


Pelicula "The King's Speech" a castigat 7 premii la gala BAFTA 2011, inclusiv categoria "Cel mai bun film al anului".

Filmul este biografia cinematografica a Regelui George al VI-lea - tatal Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii - iar gala de premiere a avut loc duminica seara la Royal Opera House din Londra.

"The King's Speech" a avut 14 nominalizari si a mai castigat pe langa marele premiu si distinctiile de Cel mai bun actor in rol principal (Colin Firth), Cel mai bun actor in rol secundar (Geoffrey Rush), Cea mai buna actrita in rol secundar (Helena Bonham Carter), Cel mai bun scenariu original si Cea mai buna coloana sonora.

"The Social Network" a castigat trei premii din sase nominalizari, adjudecandu-si titlul de Cel mai bun regizor, primit de David Fincher.

Pelicula SF, "Inception", a primit un premiu decernat lui Tom Hardy, votat de public drept actorul cu cea mai importanta ascensiune.

Filmul "Alice in Wonderland" a primit premiile de Cele mai bune costume si Cel mai bun machiaj.

Thrillerul "Black Swan" a fost nominalizata la 12 categorii, dar a primit un singur premiu, acordat lui Natalie Portman la categoria Cea mai buna actrita in rol principal.

Productia suedeza "Män som hatar kvinnor" (The Girl with the Dragon Tattoo", inspirata din primul roman din seria ""Millennium" a lui Stieg Larsson, a primit premiul pentru Cel mai bun film in alta limba decat engleza.

Cea mai buna animatie a anului a fost aleasa productia "Toy Story 3".

Premiile BAFTA sunt acordate de Academia Britanica de Film si Televiziune si sunt considerate a fi echivalentul britanic al Oscarurilor.

Comentarii Facebook