Aurel Tămaş va cânta la "Zilele Recoltei la Târgul Produs de Cluj”. Vezi cine va mai concerta!

 

“Zilele Recoltei la Târgul Produs de Cluj” au loc între 21 şi 23 septembrie în parcare la Cora.

 

Festivitatea de deschidere a târgului va avea loc vineri, 21 septembrie, de la ora 18.00, şi va fi urmată de la ora 21.00 de un recital artisteil Angelei Rusu.

Totodată, sâmbătă, 22 septembrie 2012, începând cu ora 21,30, Târgul Produs de Cluj va avea un invitat surpriză în persoana cunoscutului interpret de muzică populară Aurel Tămaş. Momente artistice de excepţie vor avea loc de asemenea, în fiecare zi a târgului, începând cu ora 14:00, când vor evolua peste 300 de artişti, solişti vocali, instrumentişti şi dansatori, iar serile de sâmbătă şi duminică se vor încheia cu recitaluri susţinute de Marius Ciprian Pop, respectiv Florentina şi Petre Giurgi.

În cadrul târgului vor fi amenajate 60 de standuri cu peste 120 de producători, membri ai Asociaţiei Meşterilor Populari, Asociaţiei Artizanul Dej, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Mioriţa. De asemenea, şi-au anunţat participarea producători de legume, fructe şi flori din Turda, Râşca, Jucu, Apahida precum şi micii producători de brânzeturi şi produse tradiţionale din carne. Totodată, în cadrul târgului vizitatorii vor putea degusta şi achiziţiona miere de albine, sucuri naturale, must, diverse ceaiuri şi tincturi, uleiuri presate la rece, pâine de casă sau palaneţe şi, de asemenea, vor putea achiziţiona produse naturale pe bază de lavandă. Pe lângă micii producători, la eveniment vor fi prezente companii de renume din judeţul Cluj precum Napolact, Prodvinalco, Arovit, Comlact, Cosmfan, Bonas, Farmec, Ursus şi Agrotransilvania.

“Zilele Recoltei la Târgul Produs de Cluj” constituie un bun prilej şi pentru cei cca. 25 de producători de legume şi fructe de a-şi prezenta în faţa publicului recoltele obţinute pe terenurile din Râşca, Jucu, Sânnicoară, Mintiu Gherlii, Bădeni, Dezmir, Chinteni, Floreşti precum şi din alte localităţi ale judeţul Cluj.

Nu au fost uitaţi nici copiii, aceştia putând participa la atelierele de sculptură în fructe şi legume, sau să petreacă în parcul de distracţii special amenajat în acest scop. Totodată, copii vor avea ocazia de a se iniţia în tainele picturii pe sticlă, meşteşugurilor populare precum şi la standul de lego.

Expoziţia cu vânzare direct de la producători “Zilele Recoltei la Târgul Produs de Cluj” va fi deschisă vineri între orele 12.00 -22.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 9.00 şi 22.00. Vizitatorii târgului vor putea participa gratuit la deja tradiţionala tombolă cu câştiguri constând în produse tradiţionale.

Despre România se spune că are potenţial agricol. Noi nu ne mulţumim să spunem, noi promovăm produsele autohtone, cu convingerea că asemenea evenimente aduc producătorii mai aproape de consumatori. Pe de altă parte, România are ceva ce occidentul a cam uitat – o tradiţie în prepararea conservelor de casă. Prin intermediul acestui târg sprijinim păstrătorii acestei tradiţii prin oferirea posibilităţii de a cumpăra direct de la producători produse de sezon, de cea mai bună calitate şi la un preţ bun. În acelaşi timp, îi invităm pe toţi clujenii şi nu numai să profite de această excelentă oportunitate de a-şi petrece în mod plăcut şi util sfârşitul de săptămână, într-o atmosferă extrem de reconfortantă şi cu un puternic specific local”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook