Tradiție și clasă la restaurantul Matei Corvin (P)


Într-o cladire veche de peste patru secole, situată chiar în inima Clujului, se află restaurantul Matei Corvin, un local primitor și elegant, cu o istorie inedită.

Prin anii 60, când restaurantul purta numele de „Intim”, era frecventat doar de o anumită categorie de clienti, femeile.

Conceptul restaurantului era foarte controversat la acea vreme, mai ales în rândul bărbaților, care nu acceptau foarte ușor acest simbol al independenței feminine.

Cei mai  frecvenți clienți erau femeile intelectuale, sau cele provenite din familiile bune ale Clujului. Artiste, pictoriţe, cântăreţe, studente la Arte Plastice, profesoare, chiar şi eleve în ultimul an la Liceul de Muzică, frecventau această ”insulă a amazoanelor”, cum este denumit localul în reclama filmată în anul 1969.



Astăzi, restaurantul este frecventat atât de femei, cât și de bărbați, dar atmosfera a rămas la fel de caldă și familiară, este în continuare un loc perfect pentru a servi masa alături de prieteni, într-o atmosferă îmbietoare.

La Matei Corvin se poate servi o masă tradițională ardelenească , lângă care se poate savura unul dintre peste cele 300 de sortimente de vin disponibile, recomandate de cătru un somalier experimentat.



Restaurantul a primit și recomandările mai multor site-uri de specialitate, cum ar fi Let's Go și Trip Advisor.

Pentru a servi masa într-o atmosferă familiară, alături de prieteni, puteți găsi acest local pe Strada Matei Corvin nr. 3, unde veți fi primiți cu brațele deschise.

Comentarii Facebook