Andreea Esca a plătit o avere pentru studiile fiicei sale. Sumele nu sunt deloc pentru orice buzunar


Prezentatoarea de știri Andreea Esca a scos din buzunar bani grei pentru studiile fiicei sale, Alexia Eram. Copiii Andreei Esca și ai lui Alexandre Eram au frecventat un liceu cu predare în limba franceză din București, după care au optat pentru studii universitare în străinătate. Școala pe care au absolvit-o în țară este una costisitoare. 

Andreea Esca și soțul său, de origine franceză, au decis să-și înscrie copiii la Liceul Francez Anna de Noailles din București, cunoscut anterior sub numele de Școala Franceză. Această instituție acoperă toate etapele de învățământ, de la grădiniță până la liceu, atrăgând mulți oameni de afaceri, diplomați și personalități publice care își înscriu copiii aici datorită predării în limba franceză. Deși este subvenționată de statul francez, funcționează ca o școală privată, iar taxele de școlarizare sunt suportate integral de către părinți și nu sunt deloc modeste.

Conform informațiilor de pe site-ul liceului, după admiterea elevilor, se percepe o taxă de înscriere de 2.500 de euro pentru primul copil și 1.300 de euro pentru al doilea. Taxele anuale de școlarizare pot fi plătite în două tranșe. Pentru grădiniță și clasele I-V, taxa este de 5.746 de euro pe an, iar pentru clasele VI-XII, taxa crește la 7.422 de euro pe an. De asemenea, se aplică și alte taxe suplimentare, cum ar fi cele pentru anumite examene. Aceste tarife sunt valabile pentru copiii cu cetățenie română și franceză, iar pentru elevii de alte naționalități, taxa este mai mare.

fata.jpeg

După absolvirea Liceului Anna de Noailles, fiica Andreei Esca a susținut un examen special conform curriculei franceze. Elevii acestei școli nu susțin Bacalaureatul conform programa românească, ci după cea franceză, pentru ca apoi să-și continue studiile. La finalul celor 12 clase, elevilor li se evaluează cunoștințele în nu mai puțin de 13 materii.

Fiica Andreei Esca a avut rezultate excelente, continuând apoi studiile la o facultate din Marea Britanie. Specializându-se în marketing și publicitate în domeniul modei, ea a absolvit University for the Creative Arts în 2022 și s-a întors în România.

Potrivit informațiilor din presă, familia Esca-Eram a suportat anual o taxă de 15.000 de lire sterline doar pentru taxele de școlarizare a facultății fiicei lor, la care se adaugă costurile de cazare și cheltuielile lunare ale unui student. La fel, și fratele mai mic, Aris, a optat pentru studii în străinătate după absolvirea liceului, fiind în prezent în al doilea an la o facultate din Barcelona, unde studiază afacerile, scrie romaniatv.ro.

Comentarii Facebook