13 lucruri mici pe care le poți face acum pentru tine

Ne aflăm într-un moment înfricoșător, asta e sigur. Există o mulțime de incertitudini și necunoscute și poate fi foarte greu să rămânem calmi și concentrați pe alte lucruri, atunci când suntem inundați de știri, postări de pe rețelele sociale și mesaje de la prieteni și familie care ne întreabă dacă suntem bine. Pare că tot ce citim, urmărim și auzim este despre coronavirus. 


Deși este important să rămâneți la curent cu ceea ce se întâmplă în lume acum și cu ce puteți face pentru a ajuta (de exemplu, să rămâneți acasă dacă puteți, evitați cumpărăturile în panică), este de asemenea crucial să aveți grijă de dvs. și de ceilalți în acest moment.


Așadar, pentru a vă ajuta, am creat o listă de idei pe care le puteți face pentru dvs. și pentru cei dragi chiar acum. Ne ajută să ne amintim că suntem cu toții împreună în acest moment dificil. 


1. Meditați


Meditația poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor de anxietate și depresie, vă poate stimula starea de spirit și, de asemenea, reduce stresul. Faceți-o parte din rutina zilnică și luați-vă câteva minute pentru a închide ochii și a respira. Există o mulțime de aplicații de meditație pe care le puteți descărca, cum ar fi Headspace sau Calm, care le ușurează munca începătorilor.


2. Uitați-vă la ceva care vă face să râdeț


Opriți puțin știrile și începeți să vă uitați la ceva care vă face să zâmbiți. Ar putea fi un serial pe Netflix sau un videoclip amuzant pe YouTube sau Instagram. Râsul este cel mai bun medicament, nu?


3. Faceți sport


Dacă vă distanțați social și rămâneți acasă, este ușor să uitați să vă ridicați și să vă mișcați. Faceți-vă un obicei din a vă rezerva câteva minute în timpul zilei pentru a face mișcare, printr-un antrenament acasă. Nu uitați să vă ridicați din fața biroului și să vă întindeți la fiecare 30 de minute


4. Desfaceți acea sticlă de vin


Știți, aceea pe care ați primit-o cadou și o păstrați pentru o ocazie specială”? Este posibil să nu fie ocazia specială la care vă gândeați inițial, dar folosiți acest timp pentru a vă bucura de ea.


5. Faceți o baie


Nu există nimic ca o baie relaxantă care să vă facă să vă simțiți un pic mai liniștit și reîmprospătat. Dacă nu aveți o cadă, merge și un duș cald.


6. Luați o pauză de la rețelele sociale


Indiferent dacă este pentru o oră sau pentru întreaga seară, luarea unei pauze de la scrollul nesfârșit de pe Instagram, Twitter și Facebook ar putea să vă ofere mai multă liniște sufletească. Este bine să stați la curent cu ceea ce se întâmplă în acest moment, dar uneori auzirea abordării tuturor poate deveni un pic copleșitoare. Păstrați deoparte ceva timp în fiecare zi pentru o interdicție de social media.


7. Faceți un puzzle


Puzzle-urile sunt o activitate perfectă pentru momentele când lumea pare scăpată de sub control, deoarece sarcina este în întregime în puterea dvs. În timp ce COVID-19 este asociat cu o lipsă de control și un scop necunoscut, puzzle-urile oferă opusul. Făcând un puzzle, cu suficient timp și efort, putem controla rezultatul, putem ști că se va termina și vom experimenta un sentiment de ușurare și împlinire când va fi terminat.


8. Faceți o plimbare


Dacă puteți, ieșiți afară și faceți o plimbare. Sau ieșiți în curtea din spate, pe terasă sau în balcon pentru a vă bucura de aer curat. Amintiți-vă că, dacă mergeți afară, ar trebui să păstrați în continuare distanța față de ceilalți (aproximativ 1.5 m).


9. Încercați acel produs magic de îngrijire


La fel ca sticla de vin primită cadoul, s-ar putea să știți despre ce vorbim aici - acea mască de față scumpă, cremă, săruri de baie, lumânare pe care nu le-ați folosit încă, pentru că sunt atât de frumoase. Scoateți-le din ambalaj și răsfățați-vă.


10. Trageți un pui de somn


Dacă aveți ceva timp, trageți un pui de somn rapid. O siesta la prânz poate fi atât de revigorantă. Fundația Națională a Somnului spune că unul dintre beneficiile somnului la prânz este cel psihologic. Poate fi o modalitate bună de a vă simți relaxat și întinerit.


11. Citiți o carte sau ascultați un podcast


Ce modalitate mai bună de a vă lua mintea de la lucrurile dramatice, decât a vă pierde într-o carte (indiferent dacă este nouă sau nu) sau un podcast interesant?


12. Faceți-vă o rutină zilnică


Doar pentru că situația nu este normală în acest moment nu înseamnă că rutinele de zi cu zi trebuie să fie complet uitate. Dacă puteți, urmați-vă rutina zilnică, indiferent dacă este vorba de îngrijirea pielii, îngrijirea părului sau chiar curățenia sau gătitul. Respectarea obiceiurilor zilnice vă poate aduce o anumită normalitate zilelor.


13. Curățați și organizați

Acum este momentul să vă apucați de acel proiect de organizare care stă pe lista dvs. de ceva vreme. Vă va face să vă simțiți util și ar putea fi chiar distractiv. 


Comentarii Facebook