Cardinalul Angelo Scola, a primit titlul Doctor Honoris Causa al UBB: România joacă o carte mare în Europa - FOTO

 

Arhiepiscopul de Milano, Angelo Scola, a primit titlul Doctor Honoris Causa al UBB miercuri, 5 iunie. 

 

Arhiepiscop de Milano, rector al Universităţii Pontificale Laterane din Roma, Angelo Scola, a fost favorit la scaunul papal. El a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca pentru opera sa originală, de o valoare teologică unică.

 

Angelo Scola a explicat că România ”are o carte mare de jucat în Europa. Poziţia sa geografică şi istorică fac din ea un punct de mediere între lumea latină şi cea slavă. În mod particular, mi se pare că un oraş precum Clujul, cu istoria sa, cu bisericile sale, poate juca un rol decisiv pentru regenerarea întregului continent. Europa a obosit, Europa a îmbătrânit, ea are nevoie de o resuscitare, are nevoie de România. Cred că ţara voastră poate duce o contribuţie substanţială în acest sens”, conform adevărul.ro. 

 

Înainte de a primi titlul, cardinalul Angelo Scola a celebrat sfânta Liturghie la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail” din Cluj-Napoca, în limba latină, iar în cursul serii de miercuri a făcut o vizită la viitoarea Catedrală Greco-Catolică din Piaţa Cipariu, unde a celebrat şi Rugăciunea de seară (Vespri) în ritul ambrozian, în limba italiană.

Comentarii Facebook