Imagini desprinse parcă din scene de film cu CLUJUL anilor ‘50. Minunatele străzi clujene surprinse în fotografii nemaivăzute


Arhivele clujene au dezvăluit niște poze vechi de mai bine de 70 de ani. În fotografii se pot vedea câteva locații cheie din Cluj-Napoca, alături de momente din din viața de zi cu zi a clujenilor vremii, surprinse pe film.

Palatul Babos (1950)

palatul babos.png

Impunător și distins, Palatul Babos din Cluj veghează asupra uneia dintre cele mai importante intersecții rutiere ale orașului. Un punct de întâlnire, de sosiri și plecări, zona este și astăzi la fel de vie precum era în urmă cu mai bine de jumătate de secol.

Consulatul maghiar (1956)

1956 Main Square, on the left is the Rucska House, today the Hungarian Consulate 1956.jpg

În partea stângă a fotografiei se poate observa actualul consulat maghiar, care pe atunci exista sub numele de „Casa Rucska”. Casa Rucska își trage numele de la primul său proprietar, un avocat bogat pe nume János Rucska, care a ordonat ridicarea clădirii în 1883.

Piața Unirii (1957)

1957 cluj 1957.jpg

O fotografie care surprinde un moment din viața de zi cu zi a clujenilor vremii. Se poate observa o mașină reprezentativă perioadei, care circula pe străzile ude ale Pieții Unirii, zonă care acum este pietonală. 

Grădina Botanică (1957)

1957 gradina botanica 1957.jpg

Poza cu Grădina Botanică din Cluj a fost realizată în perioada construirii serelor mari  (1957-1960), în acea perioadă s-au reconstruit alei, existând o constantă preocupare pentru menținerea, îmbunătățirea și modernizarea aspectului clădirii și împrejurărilor.

FOTO: Fototeca Azopan

Comentarii Facebook