Miercuri 24 Aprilie

"Grea viața de student" în Clujul anilor '70 - FOTO


Clujul studentesc a fost frumos pentru toate generațiile. Câteva fotografii din anii 1970 au stârnit nostalgia clujenilor. 

"Grea viața de student" în Clujul anilor '70.

Dunhill, Marlboro, cafea Mocca, Dubonnet, magnetofon Tesla, casetofon Philips, ghete ”Clujana” etc. Și parcă totuși atunci era altceva.

Îmi cer scuze pentru calitatea imaginilor, dar timpul a pus amprenta asupra lor. Poate cineva cu priceperea necesara ar putea sa le facă mai clare. Mulțumesc anticipat”, a relatat un clujean care a postat pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj.

260032243_2930478790597639_7343218640150835312_n.jpg

Fotografiile au stârnit un val de comentarii nostalgice: 

Nu era deloc grea, chiar frumoasă, dacă era din plăcere! '73-'78 UMF Cluj. Lipsuri? Acum nu le mai aveți? Amintiri plăcute, colege, prietene, 2 ani căminul 14, căsătoriți, aveam Dacia 1300 (după nunta). Plimbări prin Cluj, împrejurimi, remi, table, șah, cărți... La cantina mancare bună, mai gateam noi... Sâmbăta seara în oraș cu prietenii, atât ne permiteam. Opera, concerte, teatru, filmele, nu erau scumpe, acum sute de lei! Si suntem pensionari…

”Pe strada Petru Groza, Eroilor azi, era magazinul de lactate unde se mânca, de un leu, un pahar de lapte și un corn. La cafeneaua de lângă librăria Universității se bea cafeaua cumpărând un jeton de un leu, etc”.

”Ați făcut vreodată banda la cantină? Vindeam cartela și mâncam 3 pe 2 cartele. Când eram "pas" mâncăm pe săturate la bandă. Fără burse, cei mai săraci, n-avem nici o șansă”.

”Casetofon rusesc îi lipeai o etichetă cu Grundig, JVC, Philips. Snagov sau Amiral în pachete de Marlboro, West”.

”A fost candva si A fost tare fain a durat cam din 70 pînă în 80 apoi a urmat ceva ce a scris cineva mai sus. Pacat ca unii nu-si aduc aminte de puii petreuș și cu gust de medicamente, cozi la mezeluri, daca apucai macar, daca nu mai serveai o coadă în altă zi. Oua carne, pe bon si altele”.

Comentarii Facebook