Când va mai arăta Bulevardul Eroilor, din Cluj-Napoca, atât de frumos? - FOTO


Politicienii promiteau, în anii 2000, că Bulevardul Eroilor va deveni un centru de atracție, după modernizarea arterei, dar nu a fost așa. Zona verde a fost înghițită de betoane, iar dacă te uiți la poze din ani ani si mai vechi, îți dai seama că simțul estetic a fost zero. 

Din imaginile surprinse în 1990, circulația era bine structurată.

Bulevardul Eroilor este una dintre cele mai importante artere din Cluj-Napoca, România.

De la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în 1919 s-a numit Deák Ferenc utca, în traducere ”ulița Ferenc Deák”. În perioada interbelică s-a numit strada Regina Maria, iar în perioada comunistă mai întâi strada Molotov, iar din anii '60, strada Dr. Petru Groza.

Pe parcursul lui 2006 a fost refăcută complet latura sudică a străzii, fiind deschisă pentru trafic la sfârșitul aceluiași an, în timp ce latura nordică a fost transformată în zonă pietonală în cursul anului 2007. Aceasta acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează și Piața Unirii.

Strada era acum una dintre principalele artere comerciale din oraș, dar în ultimii 15 ani, o dată cu apariția mall -urilor, lucrurile au suferit o modificare. Acum nici magazinele second-hand nu mai rezistă, terasele pe care se miza pentru a dezvolta pietonala arată jalnic. 

Soluția ar fi pietonalizarea întregii străzi, dar acest lucru ar paraliza Clujul.

Comentarii Facebook