Duminica 29 Mai

Când va mai arăta Bulevardul Eroilor, din Cluj-Napoca, atât de frumos? - FOTO


Politicienii promiteau, în anii 2000, că Bulevardul Eroilor va deveni un centru de atracție, după modernizarea arterei, dar nu a fost așa. Zona verde a fost înghițită de betoane, iar dacă te uiți la poze din ani ani si mai vechi, îți dai seama că simțul estetic a fost zero. 

Din imaginile surprinse în 1990, circulația era bine structurată.

Bulevardul Eroilor este una dintre cele mai importante artere din Cluj-Napoca, România.

De la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în 1919 s-a numit Deák Ferenc utca, în traducere ”ulița Ferenc Deák”. În perioada interbelică s-a numit strada Regina Maria, iar în perioada comunistă mai întâi strada Molotov, iar din anii '60, strada Dr. Petru Groza.

Pe parcursul lui 2006 a fost refăcută complet latura sudică a străzii, fiind deschisă pentru trafic la sfârșitul aceluiași an, în timp ce latura nordică a fost transformată în zonă pietonală în cursul anului 2007. Aceasta acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează și Piața Unirii.

Strada era acum una dintre principalele artere comerciale din oraș, dar în ultimii 15 ani, o dată cu apariția mall -urilor, lucrurile au suferit o modificare. Acum nici magazinele second-hand nu mai rezistă, terasele pe care se miza pentru a dezvolta pietonala arată jalnic. 

Soluția ar fi pietonalizarea întregii străzi, dar acest lucru ar paraliza Clujul.

Sondaj de opinie

Sunteți de acord ca CFR Cluj să joace pe Cluj Arena?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook