Duminica 28 Aprilie

Cum arătau gheretele cu înghețată de pe vremuri: ”Când îngheța Polar avea un gust atât de bun” - FOTO


Românii trecuți de a doua tinerețe își aduc aminte de tonetele cu înghețată, unde copiii făceau coadă pentru a degusta din dulciuri. 

Fotografia de mai jos este din Cluj-Napoca. Pe strada Pata, actualmente Nicolae Titulescu, era un chioșc cu înghețată de unde cumpăra foare multă lume.

Vă aduceți aminte de celebrele „tonete” unde se vindea înghețată? În viața mea nu am să mai mănânc o înghețată, cu atâta plăcere, ca atunci când am fost copil!”, își aduce aminte cineva.

Românii trecuți de a doua tinerețe au reacționat. 

”Doamne erau acele vafe care costau 4 lei. Era înghețată Doina, parcă se numea, învelită în ciocolată care costa 2 lei și polar, care costa 1 leu. Dar o înghețată mai bună ca atunci n-am mâncat niciodată. Nu știu ca sa zic, dar atunci toate aveau gust și nu ne îngrășăm deloc. Eu mâncăm de toate, prăjituri, înghețată, placintele acele bune de patiserie, câte 10 mici, crenvurști și eram slabă”.

”Era foarte buna și erau de mai multe feluri. Polar simpla, îmbrăcat în ciocolată de vanilie și cacao, și vafe cu napolitană. Nu știu de ce tinerii cred că noi mancam prost. Ar trebui să se mai documenteze, că nu toți anii trecuți au fost rai”.

”Ooooo, da. Vremuri demult apuse, dar cu amintiri dulci, cu gustul copilăriei

Când îngheța Polar avea un gust atât de bun, pe care o savuram cu multă plăcere”.

56976853_2849969148376586_8094104910011826176_n.jpg

Comentarii Facebook