Cine mai ține minte restaurantul ”Cocoșul de Aur”? Au rămas puține amintiri cu el - FOTO


Unul dintre restaurantele celebre ale Clujului a fost ”Cocoșul de Aur”, din cartierul Mănăștur. Locația era atât de celebră înainte de 1989, încât clujenii veneau din tot orașul pentru o bere la aceste restaurant.

În ciuda faimei și a numelui atractiv, nu au rămas fotografii cu această locație de top. Acum, în spațiul unde a fost restaurantul este un supermarket, dar acum 35 de ani acolo era un local pentru clasa muncitoare. Se făceau nunți și era activitate diversă. A mai funcționat și după Revoluție, dar era tot mai greu și oamenii doreau alt fel de divertisment, mai modern.

Trist este că nu s-au păstrat fotografii cu acest restaurant atât de cunoscut. Erau în acea vreme localuri de acest gen în toate cartierele. În Zorilor era restaurantul Perla, în centru era Continentalul și Intimul, pe strada Horea era Astoria, Gheorgheni avea berării foarte bune, oferta fiind foarte variată. 

Dacă aveți amintiri cu restaurantele de legendă ale Clujului, vă așteptăm cu detalii în rubrica de comentarii.

Tare de tot, se ducea vorba în târg când primeau bere de Reghin era plin. Și după 90 a rezistat puțin, dar s-a degradat repede și a ajuns o crâșmă ordinară prin 95”, și-a adus aminte cineva.

Altcineva a spus că a fost ”o bomba de cartier, cu pretenții de locanta cinstita. Cum era Mercur, în Gheorgheni, sau Rapsodia, în Cipariu. Legendare erau Pescarul sau Vânătorul. Sau pentru amatorii de suspans Tri Păduchi, din mahalaua Cipariu”.

revelion-inainte-de-89-2.jpg

Foto: Ilustrativă

Comentarii Facebook