Ce timpuri minunate! Cum petreceau clujenii ziua de 1 Mai. Ce amintiri aveți de atunci? - FOTO


Clujenii petreceau ziua de 1 Mai și pe vremea comunismului, dar și după 1990 s-a mai păstrat tradiția o bună bucată de timp. Acum, parcă totul s-a stins și ieșirea la iarbă verde a fost înlocuită cu o bere la terasă sau o vacanță în străinătate. 

O fotografie păstrată din 1990, de la Sfântul Ioan arată cât de bine se distrau oamenii în acei ani. Totul era mult mai simplu, oamenii mergeau cu faimoasele Dacii 1310 până pe spațiul verde și nimeni nu comenta nimic. Fiecare grup încingea grătarul și apoi inevitabil se juca un meci de fotbal. 

Scene ca cele din imaginea de mai jos se repetau de 1 Mai și de 23 August. 

Clujenii care au trăit acele vremuri își aduc aminte de ele cu drag. 

”Pădurea Hoia a fost destinația serbărilor câmpenești de 1 mai și de 23 august cu scene în aer liber pentru toate gusturile: teatru , muzică ( operă , populară , ușoară) teatru de păpuși, spectacole de varietăți și bineînțeles mici și bere. Era plină pădurea de clujeni. Făgetul era locul unde se adunau iubitorii de fotbal, numai acolo se puteau viziona meciurile internaționale transmise de posturile tv. străine. Era un spectacol mulțimea de mașini antene diverse și oameni puși pe distracție”.

”La Faget mergeam de multe ori și la grătar cu părinții și la joacă cu prietenii din cartier. Făceam orientare turistică cu școala, aveam busole și însemnam copacii pe unde am trecut. Doamne am căzut în butoiul cu melancolii , numai când îmi amintesc vremurile acelea”.

”Hoia era tocmai la picioarele noastre a celor din Grigorescu, Făgetul era pentru excursii, dar aceleași frumoase momente le traiam toți intr -o unire”.

177481710_496057831846150_4475201560006820274_n.jpg

Comentarii Facebook