Scrisoarea unei clujence către autorități, mass-media și parlamentarii europeni români! Ar trebui să NE fie RUȘINE

 

Copiii care suferă de diverse forme de handicap au plecat din Gara Cluj spre Belgia pentru a participa la Special Olympics Games într-un total anonimat. La deschiderea jocurilor, niciun europarlametar român nu a participat.

 

Andreea Top are o soră care a făcut parte din grupul de sportivi și și-a exprimat dezamăgirea că nimeni din partea autorităților nu s-a ocupat de promovarea acestor tineri. Reprezentații Ministerului Tineretului și Sportului, la Cluj fiind Direcția de Tineret și Sport, nu au dat niciun comunicat pentru a prezenta acest eveniment, care s-a desfășurat într-un total anonimat.

 

În Belgia, la ceremonia de deschidere din 13 septembrie, au asistat ”regina Belgiei, primul ministru, Presedintele Uniunii Europene, si alti ministri si ambasadori ai tarilor participante, din partea noastra nimeni”.

 

Buna ziua,

 

Acum cateva seri au plecat din Gara Cluj spre Belgia o parte din copiii care participa la Special Olympics Games. Oare pe cate posturi tv a interesat asta ? Nu a fost NIMENI acolo:, nici televiziuni, nici un reprezentant de la Ministerul Tineretului si Sportului, nu s-a deranjat nimeni sa trimita pe cineva sa participe la plecarea copiilor cu dizabilitati care reprezinta Romania.. Doar familiile si cei care plecau undeva din gara ... trist. 

 

Surioara mea e unul dintre acesti copii, numai noi, familiile stim cat efort si antrenament a presupus aceasta plecare, si cate emotii, daca imi permiteti, va voi anexa cateva fotografii din momentul plecarii din Cluj, sunt foarte sugestive.

 

Ei erau fericiti, strigau: Hai Romania!!!! si Romania eram doar noi...familia, care aveam un gust amar deoarece am fi dorit sa le putem oferi adevarata atentie pe care o merita.

 

Ieri a avut loc deschiderea jocurilor olimpice europene, s-a transmis doar pe www.so2014.com, au fost de fata regina Belgiei, primul ministru, Presedintele Uniunii Europene, si alti ministri si ambasadori ai tarilor participante, din partea noastra nimeni.

 

Nu mi-a venit sa cred cand am vazut atentia pe care au primit-o, spectacolul minunat, mesajul emotionant care a fost transmis: Integrati-i in societate, in munca voastra, in viata voastra”, eu obisnuita fiind cu dezinteresul de aici. O lume intreaga i-a luat in serios. Au stiut transforma acest moment intr-un eveniment unic in viata, ei mandri ca reprezinta o tara, o tara care nu-i vrea.

 

Numai noi, familiile stim cat efort si antrenament a stat in spatele acestei plecari, si cate emotii, ca nici macar sa nu fim pomeniti. Bine ca tot restul Lumii a fost cu ochii pe noi. Nu astept si nu vreau nimic. Ei oricum sunt campioni in sufletele si inimile noastre, dar nu mai stiu la cine sa apelez, macar cand se vor intoarce acasa sa aiba parte de o primire diferita de cea a plecarii. Imi cer scuze ca v-am deranjat, o duminica placuta va doresc”, ne-a relatat Andreea Top.



Comentarii Facebook