Expediţie de ciclism până în Ucraina a elevilor de la Liceul ”János Zsigmond” din Cluj-Napoca

 

Elevii de la Liceul Teologic Unitarian ”János Zsigmond” pornesc în cea de-a VIII-a ediţie a expediţiei de ciclism. Ei vor pedala 800 de kilometri până în Ucraina.

 

Elevii clujeni au străbătut întreaga țară cu ocazia ediţiilor precedente, de la Porţile de Fier până în Delta Dunării. 

 

Caracterul inedit al ediţiei de anul acesta este dat de faptul că vom depăşi frontierele ţării, propunându-ne să ajungem până la Pasul Verecke din Ucraina învecinată. Conform itinerariului pornim din Cluj-Napoca înspre Dej, iar mai apoi vom traversa frontiera la Sighetu Marmaţiei. În Ucraina ne propunem să vizităm localităţi cu un mare trecut istoric: Hust, Muncaci, Bereg. Reintrăm în ţară la Halmeu de unde ne îndreptăm spre Satu Mare ca mai apoi trecând prin Jibou să ajungem acasă. 

 

Traseul însumează aproximativ 800 kilometri, pe parcursul expediţiei acordăm o importanţă deosebită localităţilor şi monumentelor cu o însemnată valoare istorică”, a precizat Solymosi Zsolt, organizatorul expediții.

 

Expediția nu este concepută ca un concurs de ciclism, ci este o îmbinare între cunoașterea regiunilor geografice din itinerariul stabilit și descoperire a tradițiilor din locurile traversate, au mai precizat organizatorii.

Comentarii Facebook