Joi 13 August

Sean Barnette, ultimul transfer al lui U Mobitelco BT Cluj. Il va face uitat pe Kyndall Dykes?

 

Sean Barnette este ultimul transfer al lui U Mobitelco BT Cluj, iar oficialii echipei speră să-l facă uitat pe Kyndall Dykes.

 

Sean are 26 de ani, 1,98 metri înălțime și 100 de kilograme si poate evolua pe pozitiile 2 si 3..

 

Cu Sean Barnette am incheiat campania de transferuri. Este un jucator care vine sa il inlocuiasca pe Kyndall Dykes, insa Sean este un profil de jucator mai fizic. El va ajunge marti seara la Cluj-Napoca”, a spus directorul executiv al U Mobitelco, Mircea Cristescu.

 

Este un jucator capabil sa joace pe pozitiile 2 si 3, este foarte fizic, un foarte bun recuperator. Astept de la el sa se potriveasca in angrenajul echipei, sa se integreze repede. Are doi ani de experienta europeana, este vicecampion in Elvetia, sper sa ne fie de ajutor in ceea ce ne-am propus”, a spus Niksa Bavcevic.

 

Sean Barnette vine din Elvetia, de la vicecampioana Geneve Lions, alaturi de care a reusit 16,8 puncte, 6,5 recuperari si 2,6 pase decisive in 33 de minute jucate pe meci. El a evoluat 36 de meciuri pentru elvetienii care au pierdut finala in fata lui Lugano Tigers cu 3-2.

 

De altfel, site-ul de specialitate eurobasket.com l-a selectat pe Barnette in echipa ideala a sezonului trecut, fiind ales si in cea mai buna echipa a jucatorilor "de import" din campionatul elvetian.

 

Absolvent al colegiului Wingate, cu care a reusit sa castige de doua ori la rand titlul de "Sportivul Anului" in South Atlantic Conference, Barnette a fost draftat in 2009 de Iowa Energy in NBA Development League. A evoluat pentru Iowa in 25 de meciuri, reusind 7 puncte si 2,6 recuperari in 16 minute petrecute in medie pe parchet.

 

Dupa ce a incheiat sezonul 2009-2010 tot in NBA-D, la Rio Grande, s-a transferat peste Ocean la Lille, in liga secunda franceza. Pentru Lille, Barnette a inscris 14,4 puncte si a reusit 5,3 recuperari si 1,6 pase decisive in 30 de minute petrecute pe meci, el fiind titular in 34 de partide.

Comentarii Facebook