Studenții UMF Cluj nevaccinați nu au voie la ceremonia de absolvire


Un părinte ne-a relatat că absolvenții de la UMF Cluj au fost anunțați că, dacă nu sunt vaccinați, nu au ce căuta la ceremonia de absolvire din 3 iulie. 

La UMF Cluj, studenții care termină anul acesta nu au voie să participe la festivitate dacă nu sunt vaccinați.

Nu se poate nici cu teste PCR. Mi se pare că trăim în epoca sclavagismului. Mi se pare strigător la cer să facă o facultate și să li se fure bucuria absolvirii.

Fiul meu are o boală foarte gravă și nu se poate vaccina”, ne-a relatat mama, cu ochii în lacrimi. 

Aceasta a spus că decizia a fost luată miercuri, 23 iunie, în Consiliul Director al UMF Cluj.

Sunt foarte mulți care nu sunt vaccinați. Nici la serenade nu au fost lăsați să participe. 

Ceremonia de absolvire va fi pe 3 iulie și va fi transmisă live. Studenții nevaccinați vor sta afară la BT Arena și vor vedea pe ecran”, a mai spus aceasta.

Știri de Cluj a cerut un punct de vedere UMF Cluj, în cursul zilei de joi, 24 iunie, dar nu s-a putut confirma pe loc decizia. Am făcut o cerere în scris, pe care o vom prezenta când o vom primi. 

--------------------

UPDATE (vineri, 25 iunie, 12:13)

Organizarea Festivității de Absolvire a promoției 2021 se află sub incidența Hotărârii nr. 636 din 9 iunie 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, la articolul 20 al acestei legi se specifică faptul că în spații interioare în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, pot participa doar persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Articolul 29 reglementează festivitățile organizate în spații deschise, unde pot participa  persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Având în vedere că Festivitatea de Absolvire a promoției 2021 va avea loc în interiorul Sălii Polivalente BT Arena, organizarea evenimentului se află sub incidența art. 20. De asemenea, precizăm că Festivitatea de Absolvire este un eveniment privat al universității, prin care onorăm dorința absolvenților noștri. Situațiile particulare ale absolvenților cu probleme medicale care au primit contraindicație pentru vaccinul antiCovid-19, vor fi analizate de către conducerea facultăților și se vor lua deciziile potrivite.

Prin decizia conducerii universității, Festivitatea de Absolvire se va transmite în direct pentru absolvenții sau părinții care nu pot sau nu doresc să participe. De asemenea, se va pune la dispoziția acestora Broșura de Absolvire și un aftermovie. 

Suntem în asentimentul absolvenților și părinților care nu vor putea participa la acest eveniment, însă, în același timp, suntem responsabili de sănătatea și siguranța tuturor participanților, respectând, totodată, prevederile legale.

Precizăm faptul că, în cazul în care de la 1 iulie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, care vizează și modul de organizare a evenimentelor în spații închise, le vom aplica și vom adapta organizarea festivității conform reglementărilor transmise de autorități”, precizează UMF Cluj. 

Comentarii Facebook