Studentii au scris "25" pe caminul 16 si au scandat lozinci impotriva Ministerului Educatiei! - VIDEO


Luminile caminului 16 din campusul Hasdeu au fost aprinse miercuri seara, in jurul orei 19.30, pentru a forma numarul 25. Actiunea face parte din protestele demarate de studentii clujeni care cer sa fie schimbata Legea Educatiei.

 

 VEZI GALERIE FOTO DE LA PROTESTUL STUDENTILOR!

 

Studentii solicita sa aiba 25% reprezentativitate in Consiliile de Administratie ale universitatilor si din comisiile de alegere a rectorilor. Ei i-au trimis o scrisoare ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, si i-au cerut sa demareze procedura pentru modificarea Legii, dar nu au primit niciun raspuns asa ca au pornit protestele.

Miercuri seara, peste 50 de studenti "inarmati" cu bannere s-au adunat in fata caminului 16 de unde au urcat pana la sediul OSUBB, unde au stat pana cand pe caminul 16 s-a format numarul 25 din luminile camerelor.

Ei au scandat si lozinci: "Funeriu nu-ntelege, 25% lege!" "Nu ne furi", "Lumea sa te uite, Funeriu du-te!" si "Esti singurul vinovat pentru haosul creat!".

Joi, 3 martie, studentii de la cele patru organizatii din Cluj Napoca vor organiza de la ora 12.00 un mars creativ de protest care va porni din fata Casei de Cultura a Studentilor si se va opri in Piata Avram Iancu.

 

Citeste si...

Proteste pe caminele 14 si 16 din Hasdeu!: "Funeriu, ti-am pregatit un pat in camin!" - VIDEO

Studentii din Cluj Napoca protesteaza in strada joi, 3 martie! VEZI calendarul protestelor

Comentarii Facebook