Un nou caz de gripa AH1N1 la Cluj

Potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii, in ultima saptamana a lunii februarie in judetul Cluj s-a inregistrat un nou caz de gripa AH1N1.

 

Datele prezentate de Ministerul Sanatatii arata ca in tara au fost inregistrate in perioada 21-27 februarie 116 cazuri de gripa, din care 50 de tip AH1N1 si 66 de tip B. Unul singur dintre cazurile de gripa AH1N1 a fost inregistrat in judetul Cluj.

 

"S-au inregistrat si 4 decese la persoane confirmate cu gripa: 3 cu gripa AH1N1 si 1 cu gripa B (cate un deces in judetele Suceava, Mehedinti, Galati, Bistrita)", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

 

In total, potrivit statisticilor, au fost inregistrate 137.210 de cazuri de infectii acute respiratorii, in crestere cu 15,7% fata de saptamana precedenta.

 

"Incidenta infectiilor respiratorii acute si a gripei a fost cu 34,4% mai mare decat media a 3 saptamani anterioare si au fost depasite valorile maxime asteptate. Rezultatele analizei incidentei infectiilor respiratorii acute si gripei sugereaza o activitate gripala de intensitate inalta", sustin reprezentantii Ministerului Sanatatii.

 

Vezi si

O clujeanca de 29 de ani, insarcinata, diagnosticata cu gripa AH1N1, a murit

Comentarii Facebook