Robotul Probo a fost prezentat copiiilor cu autism din Cluj Napoca! Ii va ajuta sa isi amelioreze boala - VIDEO



Robotul Probo, creat de doi profesori belgieni, a fost prezentat astazi la Catedra de Psihologie Clinica a Facultatii de Psihologie din cadrul UBB. Robotul va fi folosit in tratamentul copiilor care sufera de autism.

 

Seful Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul UBB, profesorul Daniel David, a declarat ca robotul va fi testat timp de doua saptamani pentru a se vedea daca este eficient in tratarea copiilor diagnosticati cu autism.

"Inginerii belgieni de la Universitatea Vrije din Bruxelles: Bram Vanderborght si Jelle Saldien, cei care au creat robotul, vor fi la Cluj si vom vedea cat este de eficient Probo in cazul copiilor cu autist. Se crede ca acesti copii interactioneaza mai bine cu robotii decat cu oamenii, asa ca vom verifica acest lucru printr-o serie de teste pe care le vom opera. Nu vorbim de vindecarea bolii, ci de ameliorarea ei", a declarat Daniel David.

 

Robotul a facut "conostinta" cu cativa dintre copiii de la Centrul de Autism Transilvania si, daca se va dovedi util, ar putea fi cumparat.

 

Probo are 80 de centimetri inaltime, costa cateva mii de euro, si poate sa recunosca emotiile, dar si sa exprime la randul lui diverse stari emotive: tristete, frica, dezgust, furie, oboseala, bucurie si multumire.

Comentarii Facebook