Protest MASIV la Cluj-Napoca împotriva lui Victor Ciorbea - VIDEO

 

Peste 1000 de clujeni au ieșit în stradă miercuri seara, de la ora 18.00, pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea, avocatul poporului.

 

Locul de întâlnire a fost în Piața Unirii, de unde mulțimea de protestatari a pornit pe Bulevardul Eroilor, spre Prefectura Cluj și a revenit în Piața Unirii pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Protestul va dura până la ora 20.00.

 

Manifestanții au scandat lozinci împotriva lui Victor Ciorbea, avocatul poporului, care a atacat la Curtea Constituțională legea care nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie premier, pentru că are o condamnare penală. ”Acest Ciorbea trebuie să dispară și să plece. El ar trebui să îi apere pe cei nevoiași, dar în schimb s-a vândut intereselor PSD”, a acuzat unul dintre protestatari.

 

Mulțimea l-a luat în vizor și pe președintele PSD, Liviu Dragnea, căruia i-au fost dedicate câteva scandări: ”Dragnea nu uita va veni și vremea ta!”.

 

Protestatarii au mai scandat ”Jos Victor Ciorbea”, ”Victor Ciorbea nu uita, astăzi vrem demisia”, ”Jos condamnaţii”, iar pe pancarte au scris ”Victor Ciorbea eşti concendiat”, și ”Afară cu avocatul penalilor”.

 

Victor Ciorbea a declarat zilele trecute că cei care îl acuză nici nu au răsfoit sesizarea făcută la CCR.

 

Am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credinţă, care a citit acea excepţie nu ar putea şi nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume, de faptul că toţi cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii extrem de înalte de moralitate, de cinste, de corectitudine pentu a îndeplini aceste funcţii de demnitate publica. Prin urmare, toti cei care vorbesc şi dau lecţii de constituţionalitate sau de moralitate am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepţie de neconstituţionalitate. Ar fi bine mai întâi să rasfoiască excepţia şi pe urma să vorbească despre ea. Ştiu că mulţi sunt deranjaţi că a crescut numărul de petiţii de când eu sunt Avocat al Poporului, că a crescut numărul de audienţe, de rapoarte speciale, că mă ocup şi de cei din temniţe, de toată lumea, pentru că toţi au anumite drepturi care trebuie respectate. Am făcut foarte multe sesizaări din oficiu, anchete care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce îi deranjează. În rest, să te ascunzi după o excepţie care vrea acelasi regim juridic, acelaşi nivel de moralitate pentru toţi conducătorii din fruntea ţării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat, din ţară sau din lume”, spunea Victor Ciorbea.

 

Legat de o eventuală demisie, el a spus că cei care au ridicat această problemă sunt ”bieţi oameni care nu ştiu despre ce e vorba şi nu au avut răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care am formulat-o”.

Comentarii Facebook