Miercuri 24 Aprilie

Placuta in limba maghiara, amplasata in UBB Cluj in cadrul unui concurs lansat de Comitetul de Initiativa Bolyai! - VIDEO


O placuta in limba maghiara a fost amplasata miercuri, 9 februarie, in sediul central al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca de un membru al Comitetului de Initiativa Bolyai (CIB).

Potrivit Duna TV, incidentul s-a petrecut in jurul orei 17.00. Soos Sandor a patruns in sediul UBB Cluj, de pe strada Mihail Kogâlniceanu, a scos din geanta placuta pe care era scris "Tudakozo" (n. red. Informatii) si a plecat.

Soos Sandor si-a motivat gestul spunand ca a luat pozitie pentru ca, de acum cinci ani cand CIB a amplasat placute bilingve in sediile UBB, care ulterior au fost inlaturate, nu s-a facut nimic in spiritul multiculturalismului.


CIB a lansat in luna decembrie 2010 un concurs in randul comunitatii maghiare din Cluj Napoca. Astfel, cei care reusesc sa amplaseze placute in limba maghiara in sediile UBB Cluj sunt rasplatiti cu diverse sume de bani care pot ajunge si la 50 de euro inscriptia.

 

Soos Sandor a castigat in urma amplasarii acestei placute 50 de euro si intentioneaza sa "investeasca" banii in alte proiecte ale CIB.

 

Doi jurnalisti din Cluj, Lepedus Peter de la Duna TV si Titus Craciun de la Ziua de Cluj, care au incercat in jurul orei 19.30 sa fotografieze inscriptia au fost sechestrati de paznicii UBB. Cei doi au fost acuzati ca ei au montat inscriptia.

Comentarii Facebook