Sechestrati in sediul UBB Cluj! Jurnalistii Lepedus Peter si Titus Craciun au fost inchisi de portari in sediul Universitatii


Jurnalistii Lepedus Peter si Titus Craciun au fost sechestrati in sediul UBB Cluj, miercuri seara, cand cei doi fotografiau o placuta in limba maghiara amplasata fara acordul Universitatii.

 

Incidentul s-a consumat in jurul orei 19.30, dupa ce jurnalistii au intrat in sediul central al Universitatii "Babes-Bolyai" pentru a fotografia placuta in limba maghiara amplasata de la ora 17.00.

"Eu am primit un pont pe telefon ca va fi montata o placuta in limba maghiara in sediul central UBB. Am fost si am filmat si in jurul orei 19.30 m-am reintors pentru a vedea daca mai e acolo. Eram insotit de Titus Craciun de la Ziua de Cluj. Ne-am dus sa verificam si portarii au sarit pe noi in timp ce colegul meu fotografia placuta cu telefonul mobil", a povestit pentru Stiri de Cluj Lepedus Peter, reporter la Duna TV.

 

Portarii i-au acuzat pe cei doi ca au montat placuta pentru a crea scandal si pentru a avea un subiect de presa.

"Ne-au acuzat ca noi am pus placuta si unul dintre portari a inchis usa si a chemat politia. Au venit 6 politisti cu o masina cu girofar si ne-au legitimat. In total am stat in sediul UBB circa 20 de minute, timp in care portarii nu ne-au lasat sa iesim si sa plecam", a mai spus Lepedus Peter.

 

In cele din urma, politistii i-au legitimat pe cei doi jurnalisti dupa care i-au lasat sa plece. "E de rasul lumii. Noi am intrat acolo pentru a ne face meseria. Titus a facut o poza cu telefonul, asa ca nu se poate zice ca am intrat cu aparate profesionale. Ba mai mult, portarii ne-au spus ca ne-au vazut pe amandoi acum doua zile in timp ce fotografiam cladirea si ca totul a fost premeditat", a mai afirmat reporterul Duna TV.

 

Pe placuta de la care a pornit scandalul era scris "Tudakozo" (n. red. Informatii) in limba maghiara. Aceasta a fost amplasata in sediul central, chiar langa incaperea in care stau paznicii, sub placuta care indica directia spre biroul de informatii al UBB.

 

Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat ca nu s-a inregistrat nicio plangere din parte celor implicati in acest caz. "Portarii i-au retinut pe cei doi jurnalisti pentru ca aveau o suspiciune. Cand au venit politistii chemati lucrurile s-au lamurit si cei doi au fost lasati sa plece", a mai spus Gina Pop.


Vezi AICI imagini de la amplasarea placutei!

Comentarii Facebook