Ocupati TVR Cluj! 30 de protestatari Rosia Montana cu leucoplast pe gura au protestat in fata televiziunii publice VIDEO si FOTO

 

Circa 30 de activisti Rosia Montana au protestat in fata TVR Cluj, pe strada Donath, de la ora 18.00. Acestia solicita televiziunii publice sa acorde mai multe spatii de dezbatere pe marginea proiectului Rosia Montana.

 

Ecologistii si-au lipit simbolic leucoplast pe gura si au afisat foi A4 cu diverse mesaje: "TVR joaca dupa cum canta RMGC", "Print si cersetor RMGC si TVR", "Multumim reporterilor de teren!", "TVR continua practicile dinainte de '89" si "TVR a luat punguta cu 2 bani de la RMGC".

 

Protestul a durat circa 30 de minute, dar sefii TVR Cluj nu au iesit sa vorbeasca cu cei stransi in fata institutiei. Portarul a declarat ca directorul TVR Cluj, Romeo Couti, se afla in cladire, dar nu a putut fi contactat.

 

Foile A4 au fost lipite simbolic pe gardul institutiei, dar la sosirea politistilor activistii Rosia Montana le-au indepartat.

 

Protestele impotriva Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au inceput luni, 7 noiembrie, cand 6 ecologisti s-au baricadat in Conti, fiind evacuati dupa 6 ore.

 

Vezi mai jos imagini de la protestul de luni, 7 noiembrie...

Protest la Conti! Cei 6 ecologisti baricadati in cladire au fost evacuati cu forta de politisti VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook