Amanunte picante dintr-un dosar de ultraj. Seful Politiei era prieten cu un arab care s-a opus executarii si a taiat un politist cu cutitul


Fostul sef al Sectiei 1 de Politie din Cluj-Napoca a fost chemat azi, martor, intr-un proces in care un agent de politie a fost taiat, la mana, de un cetatean arab care se opunea unei executari silite.

Comisarul-sef Liviu Crisan a fost acuzat de agentul Sever Legian ca a incercat sa musamalizeze ultrajul comis de cetateanul arab Khairat Chikhess. Cazul de fata demonstreaza legaturile pe care unii politistii le au cu afaceristi dubiosi din Cluj-Napoca si cum cazuri de ultraj impotriva oamenilor legii sunt trecute cu vederea.

Agentul Sever Legian a fost taiat la o mana, de catre cetateanul arab Khairat Chikhess, in timp ce incerca sa il imobilizeze. Arabul era inarmat cu un cutit si a amenintat ca se va apara daca executorii judecatoresti nu vor pleca de pe proprietatea lui.
 
In fata judecatorului, comisarul Crisan a sustinut ca in prima faza ca a fost trimis la locul scandalului de catre seful lui direct, comisarul Herdea Rus Ioan. Abia la insistentele judecatorului, Crisan si-a adus aminte ca a fost sunat la telefon, de doua ori, de Khairat Chikhess. "M-a sunat Khairat Chikhess pe telefonul mobil, cu precizarea ca multa lume are numarul meu de telefon mobil si mi-a solicitat sprijin. Eu i-am spus sa sune la 112. Apoi, am fost sunat a doua oara de inculpat si i-am repetat sa sune din nou la 112, dar el mi-a replicat ca Politia se afla acolo. Atunci am cerut sa mi-l dea pe unul dintre politisti la telefon si i-am spus agentului sa respecte legea", a povestit Crisan.

Fostul sef al Sectiei 1 de Politie, care s-a pensionat la scurt timp dupa acest scandal, a mai precizat ca nu a anuntat procurorul de serviciu in legatura cu ultrajul suferit de agentul de politie Sever Legian, pe motiv ca nu a considerat necesat. Crisan a recunoscut ca se cunoaste cu Khairat Chikhess si ca, dupa ce a ajuns personal la fata locului, l-a intrebat pe agentul de politie daca se simte ultragiat. "A spus ca nu este nimic si ca este doar o simpla zgaritura", a adaugat Crisan.

Desi legea este clara, si spune ca in astfel de cazuri este clar ultraj la politist, Crisan a trecut totul cu vederea, cu mentiunea ca "nimeni nu a avut de obiectat".

Prietenie veche

Comisarul Liviu Crisan este un apropiat al familiei de afaceristi arabi Chikhess. Fratele politistului a facut afaceri importante cu produse petroliere prin firma Cris Oil SRL, cu varul arabului acuzat de ultraj, Maher Chikhess, condamnat in trecut pentru infractiuni de evaziune fiscala.

La termenul de marti, 7 noiembrie, a fost audiat si ciobanul Romeo Varga care a recunoscut ca a primit de la Khairat Chikhess suma de 1.000 de lei pentru a fi de acord sa preia pe numele lui firma acestuia, care avea importante datorii la bugetul de stat.

Comentarii Facebook