O facultate ortodoxa si doua camine vor fi construite pe strada Coastei, in locul colibelor de tigani - VIDEO


Primaria Cluj Napoca va acorda in mod gratuit spre folosinta Mitropoliei Clujului 4.000 de metri patrati pe strada Coastei pentru construirea unui sediu pentru Facultatea de Teologie si doua camine.

"Este un complex multifunctional si un sediu pentru Facultatea de Teologie. Am propus pe ordinea de zi din sedinta de marti, 10 mai, un proiect de hotarare pentru atribuirea unui teren de 4.000 de metri patrati catre Mitropolia Clujului in urma discutiilor pe care le-am avut dupa instalarea IPS Andrei", a declarat primarul Sorin Apostu.

Pe strada Coastei au locuit pana la finalul anului trecut zeci de familii de tigani in locuinte improvizate. Acestia au fost mutati pe strada Cantonului din zona Pata Rat, in locuinte modulare.

"Acordam acest teren in mod gratuit pentru ca acesti studenti care invata la Facultatea de Teologie nu au unde invata in conditii propice si unde sa fie cazati. Stau in acest moment in diverse locatii din oras, iar prin construirea acestor camine vom rezolva problema", a mai spus Sorin Apostu.

Pe strada Coastei vor fi construite doua camine pentru fete si baieti cu o suprafata de 3.600 de metri patrati. Salile de curs din sediul Facultatii de Teologie va avea 360 de metri patrati, iar salile de seminar vor avea 950 de metri patrati. Biblioteca va masura 450 de metri patrati, iar cantina va avea 375 de metri patrati.


Vezi si...

Sute de tigani de pe strada Coastei din Cluj-Napoca sunt evacuati la aceasta ora de jandarmi si politisti- VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook